Saturday, September 4, 2010

Έντεχνο: για τον πούτσο!

Σου αρέσουν οι Coldplay; Οχι. Η Dido μήπως; Ούτε. Οι Travis; Τους θυμάσαι τους Travis; Μπααα... Ξενέρωτα, νωθρά, "μπεζ" ποπ-ροκάκια, σχεδιασμένα για χαζοκόριτσα που δε μπορούν να ξεχωρίσουν την καλή μουσική από το θόρυβο, σωστά; Σωστά. Τότε ρε πεταμένε, γιατί όταν ακούς τα αντίστοιχα ελληνικά τραγούδια, νομίζεις ότι κάνεις ζογκλερικά με την ποίηση, την κουλτούρα και τα υψηλά νοήματα; Μιλάω φυσικα για το έντεχνο. Μια απ' τις μεγαλύτερες κομπίνες που παίχτηκαν ποτέ εις βάρος του Έλληνα Καταναλωτή (ναι ρε μουνιά! Με κεφαλαίο!).

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Η μουσική είναι το ίδιο περίπλοκη με αρχάριες ασκήσεις κιθάρας σε ωδείο για κουλούς και τα φωνητικά κυμαίνονται σε "βολικές" νότες που μπορεί να πιάσει άψογα ακόμα και ο Ζεντ απ' το Police Academy. Χώρια η ηλίθια εντεχνιάρικη προφορά. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε για ποια προφορά μιλάω. Εννοώ τα παχιά σίγμα, τα σαλιωμένα λάμδα και φυσικά, τα έψιλον που προφέρονται με ένα νυσταλέο φθόγγο ανάμεσα σε "ε" και "ο". Δεν είναι τυχαίο που ο κάθε πάπαρος που κάθεται γύρω από μια φωτιά με μια κιθάρα στο ξερό του επιλέγει να τραγουδήσει έντεχνο. Δεν είναι "ρομαντικό". ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ! Δε λέω ότι κάθε μπάντα πρέπει να απαρτίζεται ντε και καλά από καθηγητές τύπου Theater, ούτε να κάνει τσίρκο με 35 γιγα-δικασιές το δευτερόλεπτο, αλλά δείξε λίγο ταλέντο πού και πού ρε γαμιόλη! Οι μόνοι μουσικοί στο έντεχνο που είναι μάγκες και κάνουν τα όργανά τους να τραγουδάνε είναι κάτι guest μπουζουκτζίδες ή κλαρινάδες οι οποίοι στην τελική δεν ανήκουν καν στη μπάντα!

Αν τα όργανα και η φωνή στο έντεχνο είναι η βρωμερή πατούσα της ελληνικής σκηνής, τότε ο στίχος είναι η μολυσμένη παρανυχίδα της. Τόσο οι στίχοι, όσο και οι τίτλοι δίσκων και κομματιών είναι ένα συνωθύλευμα από αυτάρεσκες, κλαψομούνικες, δήθεν ερωτικές μπουρδολογίες που προσπαθούν να περάσουν για αβυσσαλέα ποίηση. "Τα δοκάρια στα γρασίδια περιμένουν τα παιδιά". ΑΡΧΙΔΙΑ ΒΡΟΝΤΟΣΑΥΡΟΥ! Το μόνο που θα συναντήσουν τα δοκάρια είναι το κλούβιο κεφάλι του Πλιάτσικα. Κι όσες αυτή τη στιγμή χαχανίζετε και το παίζετε καλτίλα με το ξεπεσμένο σύμβολο χλιμιτζουριάς που λέγεται Φίλιππος Πλιάτσικας, θυμηθείτε ότι πριν από καμια δεκαετία δαγκώνατε κάγκελο στα live των Πυξ Λαξ, ουρλιάζοντας τους στίχους απ' έξω κι ανακατωτά. Και τι στίχοι, ε; Γαμώ τα βάθη! Η μόνη περίπτωση που ο στίχος δεν προκαλεί εξέμεση είναι όταν τα τραγούδια μελοποιούν ποιήματα κάποιων άλλων που όπως και πριν, δεν ανήκουν καν στη μπάντα.

Και τώρα μια επίδ
ειξη έντεχνου στιγουργικού οίστρου, με ένα κουπλέ από το νέο μου έντεχνο single με τίτλο "Ό,τι στον πούτσο κατεβάσει η κούτρα μου, αρκεί να έχει αναφορές σε παιδική νοσταλγία, ανεκπλήρωτη αγάπη, περίπλοκες λέξεις σε ξεκάρφωτα σημεία και πολλές παρομοιώσεις χωρίς δομή και νόημα"... ΟΚ, ο τίτλος χρειάζεται λίγη δουλειά.

Μες στις αλάνες του Βοριά
Ακούς την όψη του χειμώνα
Ποδήλατα της νιότης μας
Αγγίζουν τον κανόνα

Γάμησε! Πάμε για τη γέφυρα.

Μα δεν κοιτάς πια τίποτα
Αιώρες στους ανέμους
Η λήθη μου σκαλί-σκαλί
Διπλώνει αγαπημένους

ΠΩΩΩΩΩ! Είμαι ασταμάτητος ρε πούστη! Ρεφρέν!

Τριγύρισέ με
Αγγαλιασέ με
Σ' ένα λιμάνι του ύπνου θλιβερό
Κίτρινο αστείο
Παλιό σχολείο
Για πάντα θα προσπαθώ να κολυμπώ

Ντάξει. Απλά δεν παίζομαι. Το κομμάτι θα κυκλοφορήσει στον επόμενο δίσκο μου.


Οπότε πώς καταφέρνει το έντεχνο να είναι τόσο πετυχημένο; Δυο λέξεις: ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ. Τα έφηβα κοριτσάκια χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες: α) Τα μουνιά, που αποτελούν το 10-15% της τάξης, ισιώνουν το μαλλί, ακούνε σκυλάδικα και γκομενώνονται αβέρτα επειδή, όπως προανέφερα, είναι μουνιά και β) Τις πατόλες, που είναι χοντρές, άσχημες, απελπισμένες, αυτοκτονικές και προσπαθούν να ξεχωρίσουν με την "κουλτούρα" τους, περιμένοντας ταυτόχρονα τον πρίγκηπα που θα έρθει καβάλα στο λευκό του άλογο για να γλείψει τη γάγγραινα απ' το μουνί τους. ΚΑΙΑΔΑΣ!!! Για κλίση προς το έντεχνο, η κατηγορία β δίνει συντελεστή 1,02.

Απ' την άλλη όχθη, οι άντρες που ακούν έντεχνο είναι ή πούστηδες ή λεσβίες (πολλές λεσβίες ομως!) ή ανήκουν στην κατηγορία "ο φιλενάδας" (βλ. Έλληνες συμμαθητές σε κατηγορίες) οπότε δε μετράνε. Οι 5-10 κανονικοί άντρες που ακούν έντεχνο, το ακούν για να ρίξουν κάποια γκόμενα ή για να μην τους χωρίσει η εν λόγω γκόμενα. Την επόμενη φορά που θα πετύχετε στην TV κάποιο live από Πυξ Λαξ, Κότσιρα ή Αρβανιτάκη, ρίξτε μια ματιά στο κοινό. Θα δείτε επι το πλείστον χοντρές με γυαλιά και κάπου σκόρπιους εκεί μέσα αυτούς τους 5-10 άντρες με το πιο απελπισμένο "πάρτε-με-από-δω" βλέμμα που έχετε δει στη ζωή σας. Και μια και μιλάμε για το κοινό του έντεχνου, δεν είναι λίγο ύποπτο που αποτελείται μόνο από γυναίκες; Όταν ακούω στο ραδιόφωνο live έντεχνο και ο τραγουδιστής λέει "Δικό σας!" επειδή είναι ατάλαντος και τεμπέλης, ακούγεται μια ομαδική τσιρίδα τόσο ψιλή που μου ξεκολάει τα σφραγίσματα απ' τα δόντια! Ας δούμε μερικούς μη-έντεχνους καλλιτέχνες που τείνουν να προκαλούν τραγούδια εφάμιλλων συχνοτήτων από το αποκλειστικά γυναικείο κοινό τους:

BACKSTREET BOYS

TOKIO HOTEL

JONAS BROTHERS

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ

Τυχαίο;

Εν κατακλείδει, έχουμε να κάνουμε με ένα ιδίωμα που έχει για τον πούτσο μουσική, για τον πούτσο φωνητικά, για τον πούτσο στίχους, για τον πούτσο ερμηνευτές, για τον πούτσο κοινό, για τον πούτσο βιντεοκλίπ, για τον πούτσο εξώφυλλα δίσκων και για τον πούτσο όνομα. ΕΝΤΕΧΝΟ! Μου θυμίζει τον όρο "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ταινία". Πιο μαλακισμένη και vague ονομασία δεν μπορούσαν να βρουν; Δηλαδή όλα τα υπόλοιπα είδη μουσικής είναι άτεχνα; Σου 'χω νέα μαλάκω έντεχνιάρα: ΟΛΑ είναι τέχνη. Ακόμα κι αυτό που γράφω τώρα, θεωρητικά τέχνη είναι. Ω, ναι. Ο Ερμής του Πραξιτέλους, το έντεχνο, η Capela Sistina και η ατάκα με τη γάγγραινα στο μουνί είναι όλα τέχνη. Μόνο που εγώ δεν πλασάρω την ατάκα μου ως υψηλή ποίηση σε αγαθοβιόλικα έφηβα κοριτσάκια για 20 ευρώ το κομμάτι!

577 comments:

  1. < Τσιρίδα που ξεκολάει τα σφραγίσματα απ' τα δόντια > Μικεεεεεεεεεύςς!!!!! < / Τσιρίδα... >

    ReplyDelete
  2. ψιλοαποτυχια το συγκεκριμενο ποστ. ειναι δυνατον να μου συγκρινεις αρβανιτακη με tokio hotel? ελεος! εχεις ακουσει ποτε θηβαιο? οι περισσοτεροι εντεχνολατρες που ξερω ειναι αντρες και δεν ειναι ουτε γκευ ουτε μπακουρια. ναι η ετικετα εντεχνο ειναι χαλια , αλλα ο χατζηγιαννης ανηκει στην κατηγορια ΣΑΧΛΟΠΟΟΟΟΠ

    ReplyDelete
  3. Καιδα θελει ο χατζηγιαννης Μαικ..

    Ακου στοιχο που εβγαλε το ατομο..

    ΝΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΝΑΙ Η ΒΡΑΔΙΑ ΚΟΜΠΛΕΕΕ...

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΤΗΓΙΑΝΝΗ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟ ΚΑΙΑΔΑ ΡΕΕΕ..

    James

    ReplyDelete
  4. nefeli prepei na pethaneis . ksera gt variemai

    ReplyDelete
  5. Ασε μας κοριτσι μου...σου θιξε το γκομενο??

    ReplyDelete
  6. Πες τα ρε φίλε, μας τα έχουν κάνει τούμπανα μερικοί με τα έντεχνα κ την κουλτούρα τους!! Παίζουν εκεί 5 νότες, βγάζουν και 2 βογγητα κι όλοι μετά παίρνουν ένα ονειροπόλο ύφος λες και άκουσαν ξέρω γω τον μιχαήλ κ τον γαβριήλ να ψάλλουν ωσανα στο Χριστό! Δίνω τρέλα ρισπεκτια στο εμπνευσμένο αυτό ποστ!

    ReplyDelete
  7. ΠΑΟΚ ΚΑΡΡΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΣ....

    ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕ ΠΑΤΗΜΕΝΟ ΤΟ SHIFT ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ CAPS LOCK .

    as to gyrisw omws pali se shinobi.

    mwrh nefelh apotyximenh ektrwsh giati den vazeis kala sto compleksiko skatomyalo sou oti eisai h xontri pou periegrapse artia parapanw o mike apla exontas xasei kila? giati den paradexesai oti oi ''entexnolatres'' (w thee mou) pou se gamane to kanoun gia enan apo tous parapanw logous H giati apla theloun na to paizoun akoma kai stous eautous tous to poso psagmenoi koultouriarides einai? giati enw de goustareis tampeles sthn telikh vazeis tampeles?

    vale kiallh mia tampela ston pato sou kai voulwne to tsimpouki sou pou nomizeis oti anevikes nohtika epeidi semathan alloi panilithioi omoioi sou na akous allous kompleksikous...

    ReplyDelete
  8. "Νεφελη" ε;... Καταλαβα.

    Η καθε Αρβανιτακη και ο καθε Θηβαιος εχουν ακριβως ιδιο κοινο με τους Tokio Hotel. Στο συγκεκριμενο σημειο, εκανα μονο αυτον τον παραλληλισμο και ο καθενας συμπεραινει οτι θελει. Αλλα απ οτι φαινεται, οποιος εχει τη μυγα... Στην τελικη θα συγκρινω οποιον γουσταρω. Ολους τους παιρνει η μπαλα στο κωλο-υπερτιμημενο εντεχνο! Σιγα το αδιαβλητο που εχει η Αρβανιτακη! Σκατα ειναι κι αυτη γαμω τα κρεατακια στη μυτη της.

    Και ναι, το ξερω οτι ειναι σαχλοποπ ο Χατζηγιαννης. ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ 3 ΣΑΧΛΟΠΟΠ!!!

    Που παω και μπλεκω ρε πουστη μου...;

    ReplyDelete
  9. mike ennoeis apirovlito re malaka? einai dynaton se xalase o stratos ta myalla...

    ReplyDelete
  10. Πες τα, με τον καρκινο που λεγεται εντεχνο..

    ReplyDelete
  11. Νεφελη ψοφα κοριτσι μου πιο κει μας τρως το οξυγονο

    ReplyDelete
  12. NAI RE POUSTH!! NAI DIAOLE! AUTO HTAN AR8RO!

    TExnh einai mwrh kai to laiko tragoudi,kai den eimai kagkouras epeidh goustarw na akou Karra otan exw tis maures mou.Esu pou akous auta ta paparia eisai kaluterh? DE NOMIZW!

    ReplyDelete
  13. Ε...τους ψιλοέβαλες όλους στο ίδιο τσουβάλι...και για να σε προλάβω σου μιλάει άνθρωπος που το 1% των ακουσμάτων του χαρακτηρίζονται από τον λανθασμένο όρο "έντεχνο".

    Αλλά θα συμφωνήσω στο ότι είναι υπερβολικά υπερεκτιμημένο πρώτον και ότι είναι για τον πούτσο ταμπέλα το έντεχνο δεύτερον.

    Περιμένω να βγεις τελείως από τον στρατό να γίνεις όπως παλιά γιατί τώρα πλησιάζεις επίπεδα κοινού blogger και με ανησυχείς.


    Φιλιά στο κωλοδάκτυλο.

    ReplyDelete
  14. Κάτσε ρε Mikeius, υπάρχει και ο Αγγελάκας...
    ...
    ...
    ...
    ...

    ΟΧΙ, ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΛΕΣ!

    ReplyDelete
  15. ArisMartelis
    Πες τα χρυσόστομε . τα φωνάζω κι εγω τόσο καιρό και ο καθε μάλαξ που έχει ορίσει όπως αυτός γουστάρει την λέξη ΕΠΙΠΕΔΟ μου πρήζει τα συκωτια. Μια μέρα πιάσε θέμα και τους Ζωόφιλους PLS που ναι μεν αγαπάνε τα ζώα αλλά όποιος δεν τα αγαπάει ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΨΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.
    Respect φίλε μου απλά Respect

    ReplyDelete
  16. ωραία τα έγραψες πάλι μικέ!νόρμες παντού κι ετικέττες μπλε!

    ReplyDelete
  17. Μαζί σου μικέεους (ή όπως σκατά προφέρεται). Και στο λέει αυτό άνθρωπος που ήταν κάποτε εντεχνιάρης. Δεν ήμουν εντεχνιάρης για να βγάλω γκόμενα, αλλά τελικά αυτό ήταν το μόνο καλό που είδα από το συγκεκριμένο υπερ-κλαψομούνικο είδος μουσικής. Γιατί, πρέπει να σου πω, τράβηξα πολλά για να φτάσω μέχρι εδώ.

    Θυμάμαι πως ήταν τότε, κάποτε, στα θρυλικά νάιντιζ, όταν έντεχνο ήταν κι ο Μάλαμας ή ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου (τον οποίο τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, αλλά υπήρχε). Θεωρούσαμε ότι το έντεχνο έχει τις ρίζες του στο Χατζιδάκη και οι πρώτοι πραγματικοί εντεχνάδες ήταν οι αδερφοί Κατσιμιχαίοι, από τα early έιτιζ, ενώ στην πραγματικότητα ο πρώτος εντεχνάς ήταν ακόμα παλιότερος: Μάνος Λοίζος (το "σ' ακολουθώ", μαζί με το "να μ' αγαπάς" του Σιδιρόπουλου είναι οι διαχρονικοί ύμνοι του έντεχνου).

    Όμως, τι να κάναμε κι εμείς; Μας τα είχανε πρήξει με την Πωλίνα, το Λιβιεράτο και το Ρακιντζή (κι αυτοί ήταν ΟΙ ΚΑΛΛΥΤΕΡΟΙ - υπήρχε πολύ σαβούρα στο Ελληνικό λεγόμενο ροκ-ποπ των 80ς - 90ς). Στην αρχή εγώ δεν ήθελα, αλλά μια φίλη που έδωσε μια κασέτα με το ρίτα ριτάκι. Δε μου άρεσε, αλλά συνέχισα από περιέργεια με "επιλογές Χάρη και Πάνο". Στα πάρτι, όταν γούσταρε η παρέα, ακούγαμε ακόμα και Βασίλη (Καζούλη; Παπακωνσταντίνου; Ποιος μπορεί να θυμηθεί;). Κάποια μέρα, είχαν τελειώσει οι κασέτες με Κατσιμίχα και Υπόγεια Ρεύματα. Ο music dealer μου πρότεινε Πλιάτσικα και κάπως έτσι έπεσα στα πυξ-λαξ.

    Τώρα όμως είμαι καθαρός. Εδώ και 10 χρόνια. Ίσως και παραπάνω.

    ReplyDelete
  18. Γιατι ρε παιδια δεν ειναι τεχνη το :
    "κλαιω και οδηγωωωω
    στην αττικη οδοοοοο
    και κατω απ'τη ζακετααααα
    φοραω νυχτικοοοοο"??
    Και ερχομαι να συμπληρωσω τους στιχους:
    "Καθε φορα που το ακουωωωω
    βγαζω αιμα απ'τον πρωκτοοοο.."
    Ελεος με ολες τις ψευτομαλακοκουλτουριες

    PS: Η ατακα με το μουνι και τη γαγγραινα γαμησε!

    ReplyDelete
  19. συμφωνω οτι ειναι υπερτιμημενο το εντεχνο, απλα να μην τα ισοπεδωνουμε ολα υπαρχει μια κλιμακα συγκρισης. Δεν ασχολουμαι γενικα με την ταμπελα εντεχνο δεν ξερω καν τι εννοει ο καθενας με το "εντεχνο". Στην τελικη υπαρχουν αυτα που σε αγγιζουν και αυτα που οχι, και φυσικα υπαρχει και η προσωπικη κριση. και η δικια μου μου λεει οτι η αρβανιτακη ειναι πολυ πιο πανω απ τον καρρα. και φυσικα δεν σημαινει οτι εκεινοι που ακουν τη μουσικη που εγω θεωρω κατωτερη ειναι κατωτεροι σαν ανθρωποι...>< τωρα εχει πολυ πλακα που απανταω σοβαρα στον καταρράκτη υβριστικων σχολιων αλλα ειπα να ζησω την εμπειρια.

    ReplyDelete
  20. Αδερφέ, ν' αγιάσει ο στόμας σου, ο Θεός να κόβει χρόνια από τον πουτάνας γιο τον Πλιάτσικα και να σου δίνει μέρες. Και να γαμηθεί η κωλοτρυπίδα του επόμενου κοπρολάγνου πουσταρμά που θα πιάσει την κιθάρα στην παραλία και θα γρατζουνίσει έστω ΜΙΑ νότα από τραγούδι των Κατσιμιχαίων, με σκοπό να του παίξει μαλακία μια χοντρέλω που της έρχονται δάκρυα στα μάτια στο άκουσμα του ονόματος "Μάλαμας" και τα χρησιμοποιεί για λιπαντικό.

    Περίδης, Δεληβοριάς, Τσαλιγοπούλου, Κατσιμιχαίοι, Μάλαμας, Θαλασσινός: εις θάνατον.

    Από τον Ξυδού μας έσωσε ο καλός Θεούλης και τον ευχαριστούμε.

    ReplyDelete
  21. Στους έχοντες πρόβλημα με τις αιμορροϊδες τους και είναι μονίμως ζοχαδιασμένοι, proctosynalar 3 ή 4 φορές τη μέρα,καθαριότητα και τοπική εφαρμογή πάγου όταν οι αιμορροϊδες τους είναι σε έξαρση.
    Ευχαριστώ.

    ReplyDelete
  22. Nefeli ase ta polla logia kai pes mou Ipsos kila xroma malion kai kourema mege8os soutien an 3irizeis to mouni sou kai an dineis kwlo
    An tergiazeis sta gousta mou ase mail gia na epikinonisw oste na vre8oume kai na enosoume tis eves8ites psixes mas

    ReplyDelete
  23. Στο μονο που δεν συμφωνω ειναι στο ποιοι αντρες ακουνε εντεχνο.. δεν ειναι μονο οι "φιλεναδες" και οι γκει, ειναι και πολυ αλλοι μαλακες πανιβλακες. Κατα τα αλλα θεος οπως παντα :D

    nihilio said:Κάτσε ρε Mikeius, υπάρχει και ο Αγγελάκας..

    Ο Αγγελακας οντως υπαρχει και οντως ειναι γαματος αλλα ποτε δεν δεχθηκε τον ορο "εντεχνος". Αντιθετα τους βριζει ολους της κλικας....

    ReplyDelete
  24. entaxei...den prospa8ise kanenas na sou epibalei to "entexno"!!!

    o ka8enas akouei oti goustarei...kai to onomazei opws 8elei...

    osoi einai "koultoure" kai prospa8oun na to deixoun kai na poun oti to kanoun giati einai anwteroi pneumatika tote apla einai di8en...

    osoi to akoune giati to goustarous tote magkia tous....opws magkia tou ka8ena na akouei kara, bandi, xara bera, klp klp

    entaxei den mporeis na peis oti kapoia tragoudia einai kalutera apo kapoia alla....
    sugkrine omws to tsoules me tragoudia twn metallica kai pes mou an blepeis oti einai isaxia....

    oso gia to an akoune antres auta ta tragoudia....eleos! diladi ta panta kiniountai gurw apo to ti 8a gamisw simera?

    ReplyDelete
  25. το να διαβαζω το αρθρο σου υπο μουσικη all shall fucking perish η
    ταν απλα οργασμικο!!!!!εκεινο π θα θελα απλα να πω ειναι οτι οι οργανοπαιχτες των ε-(α)τεχνων μπαντων δεν ειναι απαραιτητα για τον πεοντα κρινοντας απτισ σπουδες τους τουλαχιστον,(πχ η κιθαριστρια του θηβαιου εχει τελιωσει juzz ηκεκτρικη κιθαρα στο μπερκλει πραγμα τουμπανο),ομως εχουν το κακο συνηθειο να μπαινουν σ αυτο το τριπακι μονο κ μονο για να βγαζουν λεφτα παιζοντας 3 ακορντα σ ενα ευρη κοινο απο χοντρες και αγαμητες!!!!!τωρα παω να δω τινκερμπελ στην νετ ΠΑΠΑΡΑΣ

    ReplyDelete
  26. mpoufiko kai tetrimeno to arthro..

    Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
    κι αν ο κλοιός στενεύει
    ο νους μας είναι αληταριό
    που όλο θα δραπετεύει
    ( pros theou re entexnoi einai aytos stoixos ???)

    ReplyDelete
  27. η έντεχνη (ή όπως σκατά θέλει κάποιος να την ονομάσει) είναι το ίδιο σκατά με όλα τα υπόλοιπα genres του ελληνικού τραγουδιού.

    Ομοίως, η "έντεχνη ξένη" (θεέ μου σχώρα με) είναι το ίδιο καλή (ή κακή) με τα αντίστοιχα ξένα είδη μουσικής.

    ReplyDelete
  28. Είμαι ο Φίλιππος Πλιάτσικας, μικρέ βλάκα, κι αν ξόδευα το χρόνο μου γράφοντας ηλιθιότητες σαν τις δικές σου δεν θα είχα γίνει δισεκατομμυριούχος όπως τώρα.
    Εφόσον στο γεγονός αυτό συνυπολογίσεις το ότι αν, για παράδειγμα, ερχόμουν (εγώ ή κάποιο περιοδικό) και σου έδινα 1000 ευρώ "χεράτα" για να γράψεις κάτι αποθεωτικό για μένα τα σάλια σου θα έτρεχαν μέχρι το πάτωμα και η επιθυμία μου θα ήταν για σένα διαταγή, you get the picture.
    Εν κατακλείδει -που λες κι εσύ- σβήσε την παπαριά σου και πέσε και παίρνε.

    ReplyDelete
  29. H φωτο του Χατζηγιαννη ολα τα λεφτα...

    ReplyDelete
  30. Έντεχνο μάι αςς. Που την είδαν ποιότητα οι 5 συγχορδίες και η κλάψα και πρέπει να τους παραδεχτούμε κι ως κουλτούρα από πάνω... Γαμω τη μιζέρια που τους δερνει.

    ReplyDelete
  31. Είμαι ο Anonymous και είμαι καλά. Εδώ και δέκα έτη.

    ReplyDelete
  32. καλη αδεια ρε! θελω να ζητησω την αδεια σου για να μελοποιησω τους στιχους σου. φυσικα με μια ακουστικη κιθαρα, σε λα και μι μινορε και στο ρεφρεν λιγο βιολι...
    ΥΓ. θυμηθηκα την συναυλια των cure πριν μερικα χρονια...που βγαινει στην σκηνη ο Αλκινοος Ιωαννιδης (ναι ρε μαλακα!ο Ιωαννιδης ανοιξε τουw Cure! γαμω το μυαλο των παραγωγων...) με τσελα, ακουστικες κιθαρες κι εμεις να ψαχνουμε ξυραφακια για τις φλεβες! εφαγε τοσο κραξιμο που μεχρι κι ο ιδιος ειπε καποια στιγμη: 'παιδια υπομονη, σε λιγο βγαινουν οι Cure'...

    ReplyDelete
  33. Kapoios antigrafei ton gmargari i mou fainetai??

    ReplyDelete
  34. Ότι και να πεις για τον Χαζογιάννη θα είναι λίγο.
    Αλλά δεν είπες ότι τουλάχιστον το υποτειθέμενο έντεχνο είναι κάπως καλύτερο από το βλαχοσκυλάδικο Θεσσαλονίκης, και δεδομένου ότι δεν το ακούς στην διαπασών από καγκουράμαξα το κάνει και κάπως υποφερτό. Θα ήταν ευχής έργο να γίνουν οι σκυλάδες έντεχνοι, γιατί εκτός απ όλα τα άλλα θα εξαφανιστούν οι σκυλογκόμενες με τα πατημένα βυζιά και σοβά στη μάπα

    ReplyDelete
  35. τόσα ξέρεις... τόσα γράφεις...

    ReplyDelete
  36. "Νεφέλη" μόλις χωρίσαμε. Και σταμάτα να προσποιήσε πως το παρατσούκλι σου είναι το αληθινό σου όνομα "Νεφέλη" ή Κατερίνακι. Μην κρύβεσαι πίσω από το PC.

    O μόνος λόγος που τα 'χα μαζί σου είναι επειδή κάνεις πρωκτικό. Καλη συνέχεια δεν χανόμαστε.
    -Βαγγέλης.

    ReplyDelete
  37. εκτος οτι ο χατζιγιάννης είναι ποπ -απλα το αναφερω- κουφάλα μικευς είμαι σιγουρος και δεν υπάρχει περίπτωση να μην εχεις ψιθυρίσει κ εσυ τους στίχους απο πυξ-λαξ η καποιο άλλο την ώρα που ακούς να παίζει σε ένα μαγαζί ή στο ράδιο. όσο και να το αρνείσαι σίγουρα το έχεις κάνει.

    search your feelings, you know it to be true..

    ReplyDelete
  38. Πάλι άρθρο περί μουσικής.Μαλλον περασες πολύ ώρα στις ντουζιέρες τού στρατού...Ο λαός σου πεινάει για ανθρώπινη σάρκα!

    ReplyDelete
  39. νομίζω οτι βιάστηκες να το γραψεις αυτό το ποστ
    γτ δεν μπορω να εξηγησω αλλιώς το οτι τους τσουβαλιάζεις ολους
    σε εκεινο που σημφωνω περα ως περα μαζι σου είναι για τον τυπα με την κιθάρα γύρω από τη φωτιά
    και ναι ειμαι και γω σε αυτή την κατηγορία
    αλλα αρχιζω να γινομαι ανθρωπος

    ναι δεν λεω οι πυξ λαξ ειναι κλαψομουνιδες μεχρι αηδίας και τους εμαθα σε μικρη ηλικία γι αυτο και τους συνήθισα
    αλλα υπαρχουν και καλα στοιχεια τους που χανονται στη μετριοτητα του συνολου του (ποιηση..)

    κουω οτι μου κανει κέφι οταν μου κάνει κέφι γτ μου κάνει κέφι
    δεν με νοιάζει αν ειναι απλό πολύπλοκο ή αν μοιάζει με dragonforce(ναι τους ξερω απο το guitar hero)
    ο ίδιος ο σιδηρόπουλος είπε για το να μ αγαπάς οτι "ειναι απλά μια μπαλαντουλα"
    στην τελευταια του συνεντευξη
    ισως γιατι δεν ήταν δικό του ίσως γτ δεν ήταν του στυλ του
    ομως γι αυτο είναι γνωστος σήμερα όσο κι αν αυτο ειναι λιγο
    και ναι μ αρεσει και μενα

    και τελιωνε τον στρατό γιατι ενα ποστ το μηνα και μαλακια ειναι απελπιστικό

    ασχετο
    βλέπω το σταρ τρεκ στον αντ1 και ειναι μαλακια^2
    βαρετο

    ReplyDelete
  40. Μήπως ο όρος "έντεχνο" έχει πάθει παρόμοια πράγματα με τον όρο "μέταλ";;;

    ReplyDelete
  41. Ναι, το εντεχνο γαμιεται. τελεια και παυλα.

    Επεσα και γω θυμα του, αλλα απο διαφορετικη σκοπια.
    Ποτε δε ακουσα εντεχνο πριν περασω στο πανεπιστημιο. Χαρακτηριστικο ειναι το πως περιεγραψα το φοβερο ασμα 'επαψες αγαπη να θυμιζεις' σε ενα φιλο μου :
    -Αυτο το τραγουδι σου λεω ρε, που αρχιζει ετσι : Είναι κρυος ο φραπες σου...
    Μουαααχαχαααα ουτε τον τιτλο δεν ήξερα!
    Τεσπα, μετα ομως κολλησα με το εντεχνο γιατι μου θυμιζε αυτο που ελειψε απο τα γυμνασιακα-λυκειακα χρονια. Να ειμαι με το γκομενακι σε μια τετοια συναυλια, να ιδρωνει το μουνακι της και μετα να πηγαινουμε σε κανα παγκακι να τα δινουμε ολα.

    Σκατα να φας κλαψο-μουσικη του κολου. Και σεις ηλιθιες γκομενες που στοιχειωνετε τα εφηβικα μου χρονια με τα κομπλεξ σας και την αντι-τρεντυ αλλα τρεντυ κουλτουρα σας. Και γω που δεν ειχα τα αρχιδια να την πεσω σε καμια σκυλου. Αυτες τουλαχιστον ειναι ντομπρα ατομα.Καλη μου ορεξη.

    ReplyDelete
  42. Για ενα πραγμα μου αρεσεις που γραφεις κατι και βαζεις την κοινοτητα των blog σε διαμαχη!!!Σε παω!!!!

    ReplyDelete
  43. Έχω να πω μία ιστορία για έναν γνωστό μου που παίζει χρόνια κιθάρα, είναι πολύ καλός, έχει συγκρότημα και παίζει πάρα πολύ συχνά live σε μαγαζιά αλλά και σε συναυλίες, και ο οποίος βρίσκεται στην τρυφερή ηλικία των 21.

    Τον ρωτάω πριν από μερικούς μήνες αν παίζει στα live του (αν γράψεις live με το πληκτρολόγιο στα ελληνικά βγαίνιε λιωε) την Πριγκηπέσσα, και μου λέει: Όχι, το έπαιζα παλιά, αλλά τώρα το τραγουδάνε όλοι, γι'αυτό σταμάτησα να το παίζω.

    Ε λοιπόν, ήθελα να του ρουφήξω τα μάτια με καλαμάκι και μετά να κάνω τελετουργικό χαρακίρι χρησιμοποιώντας χορδές απ'την κιθάρα του. Ο άνθρωπας σταμάτησε να παίζει ένα τραγολυδι στα live του γιατί τώρα το ακούει όλος ο κόσμος!! Σα να σου λέει κάνω ότι μπορώ για να σταματήσει να 'ρχεται ο κόσμος να μου πετάει φραγκοδίφραγκα, και θέλω μια ζωή να κρατήσω το κοινό για το οποίο παίζω στον μέσο όρο των 25 ανθρώπων ανα live! Οπότε και μου δημιουργήθηκε η εξής εύλογη απορία: αν ένα από τα τραγούδια του αποφασίσει και γίνει πανελλήνια επιτυχία(γιατί γράφει κιόλας, και μερικά έχουν και πολύ καλή μουσική), θα σταματήσει να παίζει ο ίδιος το τραγούδι του γιατί τώτα το ακούνε πολλοί;

    ReplyDelete
  44. Ανώνυμος:"Στα πάρτι, όταν γούσταρε η παρέα, ακούγαμε ακόμα και Βασίλη (Καζούλη; Παπακωνσταντίνου; Ποιος μπορεί να θυμηθεί;(...)Τώρα όμως είμαι καθαρός. Εδώ και 10 χρόνια. Ίσως και παραπάνω. "

    Ακούγατε στα πάρτι καζούλη και παπακωσταντίνου?!?! Και μάλιστα γούσταρε και η παρέα? Καζούλη και παπακωσταντίνου?!! ΣΤΑ ΠΑΡΤΙ!?!?!?!?!?

    Αμ δεν είσαι καθαρός! Ακόμα και τώρα προσπαθείς να δώσεις μια ποιητική διάσταση στα λεγόμενά σου. έχεις πάθει ζημιά αδερφέ!

    δε μασάμε! Δώσε μια στο κεφάλι σου να ξεχάσεις αυτά που ήξερες και έλα πάλι αύριο με τον κηδεμόνα σου

    SpAdE

    ReplyDelete
  45. ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ, ας του γαμήσει κάποιος το κωλοτρυπίδι να ηρεμήσουμε...
    Η Νεφέλη θέλει απλά πούτσο...

    ReplyDelete
  46. ΣΑΦΕΤΗΣ,ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ,ΜΕΛΑΣ ΚΑΙ ΓΟΝΙΔΗΣ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ ΤΟΥ ΕΝΤΕΧΝΟΥ

    ReplyDelete
  47. Πυξ λαξ θα πεσουν πανω στα μουτρα των ψευτοκουλτουριαρηδων επαναστατων.Ριχτε τους στα Ταρταρα ολους.

    ReplyDelete
  48. "Ρε Mikeius, αφού και εσύ μυξοκλαίς με έντεχνα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, όταν τρώς άκυρο από γκόμενα που έψηνες αλύπητα από msn, και τελικά ξενέρωσε μαζί σου επειδή σε είδε ον καμ."


    It was about time. :)

    ReplyDelete
  49. Re mike uparxei ATEXNO....Stifler's Mom re!!!!!!!

    ReplyDelete
  50. Μπράβο Μιχάλη! Άξιζε η αναμονή! Καλός πολίτης. Θα μου άρεσε να δώ ένα άρθρο ειδικά για τον χατζηγιάννη και την εντεχνοτρεντοκουλτούρα του και όσο ζω ελπίζω.

    ReplyDelete
  51. Σωστος Mikeius αλλα δυστυχως αυτη η κωλοταμπελα που ακουει στο ονομα "εντεχνο" πιανει κι αλλους αξιολογους καλλιτεχνες. Οπως για παραδειγμα ο Μαλαμας, ο Θανασης Παπ., ο Ζερβουδακης κ.α. που μπορει να μην σου αρεσουν (βασικα δεν γνωριζω αν σου αρεσουν) αλλα σιγουρα εχουν κατι να πουν και δεν ειναι κλαψομουνηδες τυπου πλιατσικα, κοτσιρα etc. Προσωπικα θεωρω την ταμπελα αυτη απο τα πιο κερδοφορα ευφυηματα της εγχωριας μουσικης βιομηχανιας για να προσελκυσει ατομα που ναι μεν συχαινονται τα αποβλητα της αλλα εχουν την ταση να ανηκουν καπου (δεν γινεται αλλιως).

    Υ.Γ http://i486.photobucket.com/albums/rr226/palian8rwpos/profile/0706290643gl1-.jpg

    Υ.Γ.2 Γαμιεσαι :)

    Βασιλης

    ReplyDelete
  52. Opa re magges eipe kapoios mia anti8eth gnomh k amesos na ton fate?? tote mhn postareis kati dhmosia h toulaxiston mn dineis tn dynatothta sxoliasmou gt 8es apla atoma na symfonoun mazi sou ! H dikia mou gnomh?? O ka8enas exei ta gousta tou sth mousiki kai an dn saresei kati dn xreiazetai na to miseis.

    ReplyDelete
  53. Basika den akouw ellhnika kan,giati den antexw otidhpote allo pop/skulodiko/gia-ton-poutso-genika.. Alla kai pali sumfwnw sta perissotera pou eipes,pisteuw pws uparxoun arketoi pou k fwnh exoun,kai wraia tragoudia grafoun.paradeigma den mporw na ferw ths prokophs giati den to katexw k polu pragma...

    ReplyDelete
  54. Τα ξυλινα σπαθια βρισκονται στην κατηγορια ''εντεχνο''?Γιατι αν βρισκονται πιστευω πως αποτελουν εξαιρεση...

    ReplyDelete
  55. Και το λογότυπο θελει δουλεια....
    Κατα τα'αλλα ωραιο είναι...

    ReplyDelete
  56. oxi de symfwneis oti einai ypertimimeno apla to kaneis giati fovasai na antimetwpiseis thn apopsara mou, sovara? poios orizei aythn thn klimaka sygrishs re poutsokaroumpa ?? esy?? . ksereis poly kala ti ennoeis o kathenas me thn ''tampela'', ''entexno'' giati poly apla an se pei kapoios loulis oti akouei entexno tha ton koitakseis diaforetika apo mena pou akouw karra (les kai kanw eglima enw tautoxrona o poustringos o glykanalatos tha parei points) . fysika exeis kath dikaiwma na se aggizoun mastourwmenes malakies kai h proswpikh sou krish einai anyparkth apla anamasas malakies twn synomilikwn mpafiaridws psagmenwn kollitwn sou. h dikia sou leei oti h arvanitaki me ton kermatodekti tou filipidi sta dontia einai panw apo ton karra giati etsi nomizeis pws fainesai psagmenh cool kai koultouriara. xwrtasame apo to eidos sou omws...exei poly plaka pou gennithikes vasika :/ ;)

    ReplyDelete
  57. edw kollaei to gnwsto i gnwmi einai san tin kwlotripida , oloi exoun apo mia ... alla pername kala mono ama tin pidame ... gonidis, makis , karras , melas kai endoflevia mpoukala chivas telos , psofos sta kai kala entexna

    ReplyDelete
  58. "Τραγουδοποιός"September 4, 2010 at 11:24 PM

    Ρε Mikeius έχεις μεγάλο ταλέντο! Οι στίχοι σου είναι άψογοι! Τί θα έλεγες αν τους μελοποιούσα να κάνουμε ένα έντεχνο singlάκι να τα 'κονομήσουμε;

    ReplyDelete
  59. GAMIESTE OLOI!!!!METAL GIA PANTA RE MOUNIAAAAA!!!!!!\m/

    ReplyDelete
  60. μην ξεχνας οτι κ οι εφηβες μεταλλουδες ανεικουν στην ιδια κατηγορια εμφανισιακα με τις εντεχνες.

    υ.γ.1 το να απολαμβανεις ενα αρθρο που διαφωνεις με τις αποψεις του,ειναι σιγουρα επιτυχια του αρθρογραφου(η' μηπως μαζοχισμος???)

    υ.γ.2 απολαυστε "διαμαντι":αλλη μια τετοια αν μου τυχει εγω θα γινω γκει,τουλαχιστον με τον Βαγγελη θα μαστε οκει

    ReplyDelete
  61. ArisMartelis
    Να μην ξεχνάμε την τιτανοτρισμέγιστη μαλακεία του Έλληνα να πρέπει κάπου να ανήκει.Δηλαδή ρε φίλε τι πάει να πει ακούς όλα τα είδη μουσικής?ΝΑΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΚΟΥΩ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ, εκεί κλαρίνα , εκεί Rammstein , εκεί Λίτσα Διαμάντη, τα πάντα όλα . Τι? δεν εχω προσωπικότητα? Ενω αν ακούω την μαλακεία του καθενός θα έχω ε? Οτι περισεύει απ την υγιέστατη μουσική πέφτει στο ΕΝΤΕΧΝΟ-ΠΟΙΟΤΗΤΑ, που ακούει ο κάθε τεμπέλοφιλόσοφος,δούλεψε μάτια μου να σου φύγει ο κόλος στην δουλειά , να καντηλιάζεις 40φορες/Minute την ώρα που σε γέννησε η μάνα σου ΚΑΙ ΕΛΑ πες μου αν θα ακούσεις μετά έντεχνο.
    Με το ίδο απαράμιλο κάφρικο σκεπτικό ο Έλληνας ανήκει σε ενα πολιτικό χώρο δεχόμενος αμάσητα ότι του πλασάρουνε ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΠΟΥ.οχι ρε δεν θα ανήκεις κάπου , θα ανήκουν αυτά σε εσένα, όσο στα λένε ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝΕ.
    Ας τους εξαφανίσει κάποιος όλους αυτούς οχι τίποτα άλλο αλλα αυτοί οι ανθρωποι οδηγουν ψηφίζουν ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ
    οκ τελείωσα τις αρρωστημένες και χωρις ειρμό σκέψεις.

    ReplyDelete
  62. entaksi oi apopseis einai san tis kwlotrupides oloi exoume apo mia kai to kseroume oloi auto. egw omws file mikeius proseksa oti den trela8hka me to ar8ro opws paliotera. se 8eloume opws prin sta palia ta kala... mpou mpou (bb)

    ReplyDelete
  63. Opa re maga boreis na exeis osa gousta theleis... Apo tin alli omws kai egw borw na kritikarw osa apo ta gousta sou thelw. Dld tin gomena pou akouei makropoulo tin les skulou esena pou akous entexno den borei na se kritikarei kaneis epeidi eisai gamatos?

    ReplyDelete
  64. Exw arxisei na pistevw oti o mike einai psuxologos kai kanei peiramata me ta post tou...

    Grafei 5 malakies gia na gelasoume kai meta katheste oi MALAKES kai analiete...

    Idi niwthw malakas pou grafw........

    Zitw o ENTEXNOS KARRAS

    JohnJohn

    p.s. ta malakismena pou vrizoun to entexno kai meta pane kai akoune prigkipesa apo karra re mike se poia katigoria ta vazeis?

    ReplyDelete
  65. Κι εγω σε εντεχνη μπαντα ειμαι ρε παιδια κι αυτα που βγαζω στις συναυλιες σε κανονικη δουλεια τα βγαζω σε σε δυο μηνες και στην τελικη το να γραψεις ενα εντεχνο τραγουδι δεν ειναι και τοσο ευκολο γιατι πρεπει να καταλαβεις σε τι φαση ειναι η καθε πατολα οπως τις αποκαλεις ωστε να πουλησει.Στην ελληνικη μουσικη βιομηχανια δεν υπαρχει χωρος ουτε για μουσικη ουτε για ροκσταριλικι ουτε για τιποτα γιατι πολυ απλα ειναι ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ κι εμεις δε λειτουργουμε σαν καλλιτεχνες αλλα σαν επιχειρηματιες Γ Ι Α Τ Ι??? Γιατι οταν εσυ φιλε μεταλα-ροκα-λατρη της ποιοτικης μουσικης -μη χεσω τελος παντων κι εσυ σκουπιδια ακους τωρα τελευταια-γαμας τη μουσικη σου την αισθητικη σου τα ιδια τα τυμπανα των αυτιων σου που εχουν εμποτιστει με αγνο μεταλ-ροκ-τζαζ-μπλουζ(ναι τα γραφω αναλυτικα γιατι οντως νιωθω πως απευθυνομαι σε αργοστροφους)για Μ Ο Υ Ν Ι(το οποια μεσα στη μιζερια του θα τον παρει οπως και οσο γουσταρεις ελλειψει αυτοπεποιθησης)εγω τι πρεπει να κανω(ειδικα αν πληρωνομαστε για τη βραδια με ποσοστα)ε?Λοιπον 10ευρω το ατομο + αυτα που θα κερασεις(γιατι εισαι μαλακας και θα κερασεις ενω εγω πινω κερασμενα για να παιζω λα και μι)1000ευρω στη χειροτερη για εμενα -30 για εσενα μπουφε...γκε γκε

    Υ.Γ Κι εγω στο ωδειο τζιμυ πειτζ ηθελα να γινω αλλα αν καθομουν κι επαιζα classic rock δε θα εβγαζα ουτε 10 ευρω στην ερμου

    ReplyDelete
  66. << Anonymous said...
    mpoufiko kai tetrimeno to arthro..

    Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
    κι αν ο κλοιός στενεύει
    ο νους μας είναι αληταριό
    που όλο θα δραπετεύει
    ( pros theou re entexnoi einai aytos stoixos ???)

    September 4, 2010 2:59 PM >>

    καταλαβαίνεις οτι πέταξες μαλακία έτσι;

    ReplyDelete
  67. Όλοι οι ροκάδες εδώ μέσα μαζευτήκατε γαμώ την αγία σας.
    Καλά τα λες ρε αρχίδι Mikeius μόνο που δεν έχεις ιδέα τι είναι έντεχνο. Ο παπάρας ο έλληνας που έχει σκατά στο κεφάλι του, εσύ δηλαδή, έχει χωρίσει όλη την ελληνική μουσική σε δύο κατηγορίες. Το λαϊκό και το έντεχνο. Ακόμα και το Θεοδωρακη έντεχνο τον θεωρούν. Και έρχεσαι εσύ γαμιόλη που δεν έχεις ιδέα από μουσική και κρίνεις. Νταξει στ' αρχίδια σου καλά κάνεις, σωστά τα λες, μόνο που αυτά που γράφεις δεν αναφέρονται σε αυτό που πραγματικά λέγεται έντεχνη μουσική.
    Για αυτό κόψε τις μαλακίες, μάζεψε την άγνοιά σου και γράψε για κάτι που ξέρεις...
    ...γιατί τώρα τελευταία μου έχεις δώσει θέμα για καινούριο blog: "Φάε ένα Mikeius - Γράφουμε για καθημερινές και μη μαλακίες που λέει ο Mike".

    ReplyDelete
  68. κι έκατσες έγραψες και τραγούδι στην καθισιά σου. την έχεις την εντεχνίλα αιμόφυρτη να παραπαίει στ αυτιά σ και το ξέρεις.

    ReplyDelete
  69. ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΕΝΤΕΧΝΟ!

    ΑΚΟΥ ΛΕΞΗ! "ΕΝΤΕΧΝΟ" ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΧΝΑ! ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ!

    ReplyDelete
  70. Stravadi mikeus grafeis gamata genikws kai se paw aperiorista. Sto sigkekrimeno thema omos se prolavan alloi paliotera me gamata sxolia: http://gmargari.wordpress.com/2006/11/01/pyx-lax/

    ReplyDelete
  71. anonyme
    τον παίρνεις και γέρνεις
    http://www.youtube.com/watch?v=QnMau3oPMBo&list=QL&playnext=8
    άκου εδώ να δεις κάτι τύπους που δεν γλειφουν κανένα, κάνουν μουσικάρα και δεν έχουν ανάγκη κανένα

    ReplyDelete
  72. Μου το θυμισε αναποφευκτα:
    http://www.youtube.com/watch?v=2kp8tBUGRBg

    Για το αρθρο εχω γνωμη, αλλα δε θα την πω γιατι νυσταζω.
    Γενικα συμφωνω.

    ReplyDelete
  73. Ακούω τώρα τον προσκυνητή...πως και δεν το έκραξες το τραγούδι Μικεεύς;

    ReplyDelete
  74. Γάμησε το άρθρο!

    Δυνατό post, αντιφρονούντες, κοινωνικοί σχολιαστές, διαιτητές... σαν να μην έφυγες ποτέ!

    Γάμησε και η αποκλειστική φωτογραφία του Χατζηγιάννη που μας εξασφάλισε το faeenamalaka.

    Γράψε και τίποτα για τα σκυλάδικα τώρα που γυρνάει, αφού γράψεις για την dota.

    ReplyDelete
  75. Υπάρχει μια παλιά ανάρτηση (Νοέμβριος 2006) σε άλλο blog, που παρότι ήταν πιο στοχευμένη (οι Πυξ Λαξ και οι στίχοι τους), γέννησε μεγάλο πεδίο μάχης, που ακόμα καλά κρατεί:

    Στίχοι Πυξ Λαξ – Σουρεάλ Μαλακία στο Τετράγωνο μείον Ρίζα 5

    Όποιος θα κάνει το τόλμημα να χαζέψει εκείνη την ανάρτηση, θα ανταμοιφθεί με πολλούς τρόπους. Ένας από τους τρόπους, είναι η παρακολούθηση στο youtube ενός τραγουδιού που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι Πυξ-λαξ, το οποίο γράφτηκε και ηχογραφήθηκε εντός ωρών. Γενικώς, έχει γέλιο.

    ReplyDelete
  76. Τσαλιγοπουλου Αρβανιτακη Θηβαιος Μηλιωκας Πασχαλιδης Γαλανη Παυλιδης(?) Μαχαιριτσας

    ReplyDelete
  77. XAXAAXAA! Γαμησε το link με τους αυτοσχεδιους στιχους Πυξ Λαξ!

    ReplyDelete
  78. Που στα σκατα θυμηθηκες τον Zed? Χαχαχαχαχα!

    On topic: Μεγαλη αληθεια την οποια εχουν ξεστομισει και αλλοι.
    http://www.youtube.com/watch?v=kwvylc62jeU
    Οσο διαβαζα το ποστ σου, αυτο επαιζε μεσα στο μυαλο μου.

    ''Αμα λεω αμα γινοταν κανα θαυμα
    θα 'θελα να 'μαι rock και εντεχνος συναμα
    να βγαινω στον Λυκαβητο φορωντας μια πιτζαμα
    να ριχνουν οι γεροντοκορες απο κατω κλαμα.''

    Ποιηση...


    Επισης ειναι συνΟνθύλευμα
    και οχι συνΩθύλευμα.

    ReplyDelete
  79. "Ο Αγγελακας οντως υπαρχει και οντως ειναι γαματος αλλα ποτε δεν δεχθηκε τον ορο "εντεχνος". Αντιθετα τους βριζει ολους της κλικας...."

    Ναι λοιπόν! Ο Αγγελάκας είναι επαναστάτης! -- ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ

    ReplyDelete
  80. Συμφωνώ κατά κύριο λόγο, αλλά ωστόσο υπάρχουν και 2-3 κομματάκια που δεν είναι τελείως για τον πούτσο από όλους αυτούς που αναφέρεις. (Η εξαίρεση θα μου πεις...)
    Βέβαια γενικά η ταμπέλα έντεχνο είναι μια μαλακία και όσοι ανήκουν εκεί θεωρούν ότι είναι ανώτεροι από όλους τους υπόλοιπους. Ίσως γι'αυτό να είναι τόσο μισητοί.

    Οι λοιποί τοκιο παπαρια και χατζηγιανναίοι είναι απλά gtp.

    ReplyDelete
  81. Το μπουζούκι είναι όργανο, ο αστυνομικός είναι όργανο άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι. Εγω αυτο καταλαβαίνω απο το αρθράκι συμπαθή μου mike το οποίο είναι ισοπεδωτικό μέχρι αηδίας. Είναι σαν να μπω εγω να διαβάσω ένα μούφα μπλόγκ και μετά να ζητήσω να κλείσει και το δικό σου γιατι και αυτο μπλόγκ είναι.

    Και άκου και το πιο ωραίο. Συμφωνώ με αυτά που έγραψες. Και ξέρεις γιατι συμφωνώ; Γιατι δεν έχεις ιδέα τι πάει να πεί έντεχνο. Δεν έχεις ιδέα τι πάει να πεί μουσική και τι εμπορική εκμετάλλευση ανήλικων κορασίδων με δήθεν στοίχο. Άγνοια, ημιμάθεια και ξερολισμό βλέπω. Αυτό μου την δίνει και όχι η γνωμη σου για τον οποιοδήποτε και το οτιδήποτε.

    Έντεχνος ο Ξυλούρης, έντεχνοι και οι Πύξ Λάξ.
    Έντεχνος ο Λοίζος, έντεχνος και ο Χατζηγιάννης.
    Έντεχνη η Αλεξίου, έντεχνη και η Ευσταθία.
    Αλλα έχουν ίδιο κοινό με τους Tokyo Hotel και όλους τους παίρνει η μπάλα ε;

    Υγ - Έκραξες το μέταλ, έκραξες τα ελαφρολαϊκά, έκραξες τα πόπ, κράζεις τώρα το έντεχνο, εμένα ξερεις τι μου φαίνεται; Οτι θέλεις απλώς να πιάνεσαι απο κάτι και να κράζεις. Να δημιουργείς σούσουρο και να ασχολούνται μαζί σου. Εκτός αν καταδέχεσαι πια να μας πείς ποιό είδος μουσικής είναι αυτο που αξίζει και γιατί μιας και δεν άφησες και τίποτα ήσυχο.

    Αλέξανδρος

    ReplyDelete
  82. Sto mono pou tha simfwnisw einai oti o titlos entexno pragmatika an to skefteis dn einai "wraios" dld ola ta wraia laika,rock ,pop komatia i to kathe eidos telos pantwn ti einai atexno?Opws eipes kai esi,alla oi sigriseis sou kai o tropos pou ta les einai melodramatikos kai astoxos!

    ReplyDelete
  83. Χειμαροοοοοοοςς ο παιχτης.....
    ΧΑαααααχαααχααααα...
    Δεν παιζεσαι ρε φιλε , εισαι απαιχτος , πεθανα στα γελια.....
    Ετσι μπραβο ρε μαγκα πες τα. Με τις ερωτιαρες αξυριστες κουλτουριαρες αδερφες που το παιζουν ιδεολογοι ,που τραγουδανε δηθεν κοιτωντας τα αστρα και θελουν να λεγονται και αντρες...
    Τα πουστακια με τα λεπτα χερακια που παιζουν κιθαρα και τραγουδουν κοιτωντας το γκομενακι στα ματια...η παπατζα!
    ΕΥΓΕ!

    ReplyDelete
  84. Το έντεχνο τραγούδι

    Εμφανίζεται στα τέλη της δεκαετίας του 1950 - αρχές δεκαετίας του 1960 με πρωτεργάτες τους: Μάνο Χατζιδάκι (Ο Κύκλος με την κιμωλία, Παραμύθι χωρίς Όνομα)

    * Μίκη Θεοδωράκη (Επιτάφιος).

    Ο Μίκης Θεοδωράκης ορίζει το έντεχνο λαϊκό τραγούδι ως[3]: «ένα σύγχρονο σύνθετο μουσικό έργο τέχνης που θα μπορεί να αφομοιωθεί δημιουργικά από τις μάζες». Αφετηρία της προσπάθειας αυτής είναι ο «Επιτάφιος» (1958, σε ποίηση Ρίτσου), για τον οποίο ο Θεοδωράκης αναφέρει: «δεν είναι τίποτε άλλο παρά το πάντρεμα ανάμεσα στη σύγχρονη ελληνική μουσική και στη σύγχρονη ελληνική ποίηση».

    Ως αποτέλεσμα δημιουργείται μια παράδοση μελοποιημένης ποίησης που ονομάζεται «έντεχνο τραγουδι». Διαφέρει από το λαϊκό κυρίως στο στίχο, αλλά και στη μουσική (ενορχήστρωση, ύφος). Ο χαρακτήρας του είναι περισσότερο δυτικός όσον αφορά στα συνθετικά μέσα, δεν έχει όμως καμία σχέση με τη φόρμα του δυτικοευρωπαϊκού ρομαντικού και μεταρομαντικού έντεχνου τραγουδιού Ληντ (Lied). Το ελληνικό έντεχνο τραγούδι αποκτά γρήγορα μεγάλη απήχηση στις πλατιές μάζες, φαινόμενο πραγματικά σπάνιο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Σε αυτό συνέβαλε και ο ενεργός πολιτικός ρόλος του συγκεκριμένου είδους κατά τη περίοδο της δικτατορίας.

    Μερικά χαρακτηριστικά της παράδοσης αυτής του έντεχνου λαϊκού τραγουδιού είναι:

    1. Οι κύκλοι τραγουδιών: δίσκοι με ενότητες τραγουδιών που ακολουθούν μια ενιαία κεντρική ιδέα. Πρόκειται για μελοποιημένη ποίηση σύγχρονων – κυρίως Ελλήνων – ποιητών ή στιχουργών.
    2. Καθιέρωση του λαϊκού τραγουδιστή και του λαϊκού μουσικού οργάνου (μπουζούκι) ως αυθεντικών εκφραστών του γνήσιου ποιητικού πάθους.
    3. Νέα μορφή επικοινωνίας με το κοινό με την καθιέρωση της λαϊκής συναυλίας σε ανοικτούς ή ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με μαζική συμμετοχή.

    Ενδεικτικοί κύκλοι τραγουδιών που θεωρούνται σήμερα κλασικοί του έντεχνου τραγουδιού είναι:

    * Μίκης Θεοδωράκης: Άξιον Εστί («λαϊκό ορατόριο», Ελύτης).
    * Μάνος Χατζιδάκις: Μεγάλος Ερωτικός (διάφορα ποιήματα με κοινό θέμα: Σαπφώ, Ευριπίδης, Σολωμός, Καβάφης, Ελύτης, Γκάτσος κ.ά.).
    * Γιάννης Μαρκόπουλος: Ιθαγένεια, Χρονικό (Μύρης).
    * Θάνος Μικρούτσικος: Ο Σταυρός του Νότου (Καββαδίας).
    * Σταύρoς Ξαρχάκoς: Κατά Μάρκον (Γκάτσος):

    Άλλοι σημαντικοί συνθέτες που υιοθέτησαν το τραγουδιστικό κλίμα του έντεχνου ήταν οι: Μάνος Λοΐζος, Δήμος Μούτσης, Χρήστος Λεοντής, Δημήτρης Λάγιος, Νίκος Μαμαγκάκης και από πλευράς στιχουργών οι: Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μάνος Ελευθερίου, Τάσος Λειβαδίτης κ.ά.

    Στην παράδοση του έντεχνου τραγουδιού προστέθηκαν αργότερα, μέσω της διάδοσης των μπουάτ, οι "τραγουδοποιοί", που γράφουν τη μουσική, το στίχο και τραγουδούν οι ίδιοι τα τραγούδια τους . Πρωτεργάτης θεωρείται ο Διονύσης Σαββόπουλος, ενώ ανάμεσα στους σημερινούς εκπροσώπους του είδους είναι ο Σωκράτης Μάλαμας,o Αλκίνοος Ιωαννίδης και ο Ορφέας Περίδης. Από τη δεκαετία του '70 και μετά, εμφανίζεται και το ελληνικό ροκ που πατάει κυρίως σε δυτικές μουσικές φόρμες αλλά χρησιμοποιεί ελληνικό στίχο. Σημαντικοί εκφραστές του είδους θεωρούνται ο Παύλος Σιδηρόπουλος και ο Δημήτρης Πουλικάκος. Στις επόμενες δεκαετίες ακολουθούν τα γκρουπ Τρύπες, Ξύλινα Σπαθιά και Κόρε. Ύδρο.

    *Source: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE *

    ReplyDelete
  85. Το Post τα σπάει.... αλλά η πιο μεγάλη φάση είναι τα σχόλια...... rockάδες, καρεκλάδες, σκυλάδες και φυσικά όλοι οι του "εντέχνου" την πέσατε στην Mικέ .... Σιγά βρε φιλαράκια.... κατουρήστε και λίγο....

    ReplyDelete
  86. ρε φιλε με τη φωτογραφια του χατζηγιαννη εχεσα στο γελιο. προσεχε λιγο τι ποσταρεις. επινα καφε. να ταυτιζεσαι λιγο με τους αναγνωστες. Eυχαριστω.

    ReplyDelete
  87. τι γελας ρε αποπαιδι?αυτοκτονα λεμε

    ReplyDelete
  88. Παραλία... Καλοκαίρι... Παίζω Ray και Bill Withers, η γκόμενα δίπλα μου να μου τρίβεται... Γουστάρει... Έρχεται ο εντεχνόκαυλος... Πέρνει την κιθάρα... Παίζει ΠΥΞ ΒΛΑΞ... Η γκόμενα βάζει τα κλάματα... 'Οι Παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο'... ΟΧΙ ΡΕ ΜΟΥΝΟΣΚΥΛΟ ΕΝΤΕΧΝΕ ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ...!! ΟΥΣΤ...!! Ελα να παίξουμε μαζί ρε Φίλιππα...Απλά πράγματα... Εm7-Am6-C#dim7... 'Ε να τα είχα μάθει όλα αυτα στο ωδείο ΠΟΥΤΣΟΓΛΟΥ που πήγαινα αλλα έχω να τα παίξω 20 χρόνια!!' ΟΥΣΤ...!

    ReplyDelete
  89. Otan imoun mikros, me eixan traviksei se mia synaulia tetoias mousikis. To 90% tou xronou ekei , to efaga koitontas gyrw mou k legontas... "DE BOREI, MONO EGW NOMIZW OTI PREPEI NA TOU AFAIRESOUN TIS FONITIKES XORDES?"

    ReplyDelete
  90. ρε μαλακισμενε εχεις δει υπογεια ρευματα ποτε live?εχεις δει τι παπαδες κανουν?μη γραφεις μαλακιες για θεματα που δε ξερεις τρυφηλε ανθρωπε της συμφορας.

    ReplyDelete
  91. επισης βλακα ο χατζηγιαννης δεν ειναι εντεχνος,αντιθετα τον εχουν στη μπουκα ολοι.Δες και την επιστολη που του γραψαν οι κατσιμιχαιοι.Πληροφοριακα στο λεω για να μη ξαναγραψεις μαλακια.

    ReplyDelete
  92. kai esena pia einai i sxesi sou me tin mousiki mikeius? vevea otan kerdizoun ta grammys kai ta brit einai epidi einai pop-rokakia sxediasmena gia xazokoritsa! afto einai kai oi coldplay kai otan elege o noel gallagher oti to viollet hill tou thimizi tous beatles malakies elege! extos an einai kai oi beatles pop-rokakia gia xazokoritsa!ego prosopika tha fao ena malaka tha akouso esena pou ise mousikos pezis 3-4 organa exis kerdisi ekatomyria awards kai exis poulisi pano apo 50 ekatomyria cds (osa exoun poulisi i coldplay dld)

    ReplyDelete
  93. to arthro einai EPIC FAIL gia eunoitous logous.

    ReplyDelete
  94. http://www.youtube.com/watch?v=mkCULaOHsKE&feature=related να κι ενα video, για οσους δεν πιστηκαν για την καραγκιοζιλα που κουβαλαει το εντεχνο,απο αρχιδατους και αξιολογους μουσικους!!!!!λεω πραγματα δεδομενα ετσι οπως τα πασαρω ομως ολοι νομιζουν οτι ειπα κατι ψαγμενο χαχαχαχα!!!! ΠΑΠΑΡΑΣ

    ReplyDelete
  95. Υποψιν οτι ο Δεληβοριας τουλαχιστον εχει καλο στιχο.

    ReplyDelete
  96. Na pethanoun di anaskolopismou oi katwthi:
    pux lax
    maxairitsas
    vas. papakwnstantinou
    kotsiras
    thalassinos (kai vasanismo prwta gi auton)
    kitrina podhlata
    loccomondo
    portokaloglou
    thivaios
    lekkas
    mikroutsikos (gamath h melwpoihsh OLWN twn poihmatwn tou kavadia,alla epi posa xronia tha kanei sunaulies me ta idia tragoudia,me allous tragoudistes gia ta lefta?)
    upogeia reumata
    tsaligopoulou
    arvanitakh
    glukeria
    tsanaklidou
    xaroulhs
    alexiou
    ntalaras
    galanh
    prwtopsalth
    SAVVOPOULOS (mporei kapote na aksize,twra mas einai axrhstos kai dusxrhstos)

    exei ki allous alla variemai..

    ReplyDelete
  97. Ασχετη (εντελως ομως) ερωτηση:
    Mikeius εχεις κανει "tagia" το nickname σου σε καποιο μεταλλικο καλυμμα (μαλλον εξαερισμου) σε μια ταρατσα σε κτιριο των Μηχανολογων Μηχανικων του ΕΜΠ ?

    ReplyDelete
  98. Ρε Mikeius,ήθελα πολύ να πεις τη γνώμη σου και για τον άλλον τον γελοίο τον Παπαδημητρίου,που νομίζει ο παπάρας ότι είναι ο νέος Χατζιδάκις(ενώ το μόνο κοινό που έχουν είναι το πάχος-και ουδόλως το μουσικό πάθος),που έχει γαμήσει ανάποδα το ποίημα του Καρυωτάκη "Σε παλαιό συμφοιτητή" με την άθλια μελοποίησή του και έβαλε μάλιστα και την τσιρίδω την Αρβανιτάκη να το "ερμηνεύσει"! Τώρα βέβαια την ψιλοξέχασε κι αυτήν,γιατί γαμάει μια εντελώς ατάλαντη ομορφούλα,τη Φωτεινή Δάρα κι έχουν πάρει μαζί αμπάριζα τους ποιητές,μιλάμε για εγκληματική δράση!!!

    ReplyDelete
  99. epishs exet proseksei oti tis mises apo autes pou akoune entexno tis lene nefeles???

    hahahahahahahaha

    milame gia pollh psagmenia!!!

    ReplyDelete
  100. Τον τελευταιο καιρο ολο μαλακιες γραφεις.
    Η εχει πηξει το μουνακι σου στον στρατο, η εχεις βαρεθει να ξυνεις τα αρχιδια σου.
    Οπως και να εχει τραβα γαμα να ξελαμπικαρεις μηπως και σου ξαναερθει η εμπνευση...

    ReplyDelete
  101. Gia ton ioannidi poia i gnwmi sas gt kapou sas xanw merikous..... Gia th Alexiou.....??? Gia ton malama.....??? Gt re malakismena egw den goustarw na akouw vandi k xeromai p iparxoun aftoi oi kalitexnes,,,, PArapligikoi..... KAthisterimena p mathate na grafete k poostarete k tis apopseis sas tis malakismens.... POsoi apo sas Paizou kapoio organo ektos ap'to pouli tous k krinoun kiolas.....??

    ReplyDelete
  102. όλα για τον πούτσο είναι, μην ακούτε μουσική κάνει κακό.

    ReplyDelete
  103. χαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    σωστότατος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    αν και δεν μας είπες, 1)τι μουσική ακούς εσύ και 2)με αυτή την έννοια πώς οριοθετείται Μπαχ από μουχλιασμένο μουνί; ανώτατη με κατώτατη τέχνη;

    ReplyDelete
  104. Σωστότατο το άρθρο.
    Επειδή κάποιος τους ανέφερε: ούτε ο Μάλαμας, ούτε ο Δεληβοριάς, ούτε ο θαλασσινός και για όνομα δηλαδή, ούτε ο Θ.Παπακωνσταντίνου γράφουν "έντεχνο".Πού το είδες αυτό το πράγμα στη μουσική τους;

    ReplyDelete
  105. τελειος!!! post στο fb να το δουν ολα τα μαλακισμενα!!! καλα π εισαι κ εσυ ρε φιλε!

    ReplyDelete
  106. KEEP ON FUCKING THEM FREAKS MIKE!!!!!

    ReplyDelete
  107. eyge kai pali eyge!!!

    ReplyDelete
  108. Πες τα Mikeius, θανατος-θανατος-θανατος δια λιθοβολισμού, στους εντεχνους που μας το παιζουν και κουλτουρα. Δεν φτάνει η πλειοψηφία τους είναι ΑΣΧΕΤΟΙ απο μουσική, μας βασανίζουν και ανελέειτα με την-για τον π%@#ο και ο Θεος να την κάνει-μουσική τους. Δεν ξερουν καν τι θα πει καλό τραγουδι και καλή μουσική. Και ενταξει να το δεχτώ αυτό, γούστα είναι αυτά, αλλά sorry, στο είπα φίλε και στο ξαναλέω μπας και το καταλάβεις με τον ανύπαρκτο εγκέφαλό σου:
    ΑΚΟΥ ΤΗΝ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΝΤΕΧΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΟΥ!!!!!! ΕΓΩ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΙΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΕΣ ΣΟΥ!!!! ΤΙ ΜΟΥ ΤΙΣ ΚΟΠΑΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΣΤΕΡΕΟΦΩΝΙΚΑ, ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ???
    Θες να ερθω να σου χωνω τα CD και τα mp3 με την Γαλάνη και τον Κότσιρα στον κ^^ο???? Μην με τσιτώνεις εμένα, όπως δεν σε τσιτώνω εγώ με την δική μου υποκουλτούρα και την απολίτιστη μουσική (βλ. Πάνος Κιάμος) την οποία και γουστάρω απεριόριστα!!! (Ναι, κανει καλύτερο κεφι από τα δικά σου και δεν ντρεπομαι να πω ότι είναι ελαφρά)
    Καταλαβέ το, αρχίσαν και οι δικοί σου να πουλάνε τα τραγούδια τους σε περίπτερα και εφημερίδες μπας και ξεγελαστεί κάποιος νορμάλ ανθρωπος και τα αγοράσει.
    Και ναι, πολύ το χάρηκα αρχικά όταν είδα την Πρωτοψάλτη στα περίπερα να κρέμεται, αλλά ελεος πια με την διαφήμηση: ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ.
    Θάνατος σε Νταλάρα και Αλεξίου!!!

    ReplyDelete
  109. @ετερώνυμος
    Εντελώς ατάλαντη η Δάρρα! Μάλιστα το ακούσαμε κι αυτό. Η γυναίκα που έχει τραγουδήσει σε Ηρώδειο, Επίδαυρο, στο Εθνικό της Γαλλίας, στην βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, και που έχει πάρει βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ γιατι απλά έχει φωνάρα ατάλαντη. Ε όχι ρε φίλε

    Αν ήταν το βιολί πουλί θα το παίζανε πολλοί. Μπήκε ο κάθε άσχετος που δεν έχει ποτέ ασχοληθεί με μουσική αλλα έχει αποψάρα και μιλάει για έντεχνο και για το τι είναι τέχνη και τι όχι. Το να μην σου αρέσει η φωνή της Δάρρα και να μην χωνεύεις τον Παπαδημητρίου και τον κάθε Παπαδημητρίου απολύτως θεμιτό. Δικαίωμά σου είναι αυτό.

    Το να την λές όμως ατάλαντη όταν το μόνο που ξέρεις απο μουσική είναι τα @@ σου τα δυό, εκτός απο μαλακία ολκής, δείχνει αμορφωσιά ίσως και κόμπλεξ. Μερικές φορές καλύτερα να μασάς, ξερόλες Ελληνάρες παντογνώστες επι παντός επιστητού.

    Αλέξανδρος

    Υγ - Άσχετο αλλα τρελό μουνί η Δάρρα ε;

    ReplyDelete
  110. Επειδη εβαλες τις λεσβιες στις κατηγορίες των αντρών που ακούνε έντεχνο, να σε ενημερώσω ότι ως επί τω πλείστω διαθέτουμε 2 βυζιά, μία μητρα και καρυότυπο 46,XX οπότε παρε τον πουλο, που θα μας πεις και αντρες. Βέβαια η κλίση προς την σκατίλα του έντεχνου υπάρχει, πρέπει να το παραδεχτώ.

    ReplyDelete
  111. poles ali8ies re pousti mikeus

    ReplyDelete
  112. Ρε αδερφέ, μπορεί να μην ήταν έντεχνο, αλλά ξέχασες τον Παπακωνσταντίνου...

    ReplyDelete
  113. Πολλά βρισίδια ρε φίλε, μη γίνεσαι Ψινάκης(σου την έιπα άγρια τώρα),τα μπινελίκια είναι μέσο για να εκφραστείς όχι για να προκαλέσουν τα ίδια το γέλιο. Το ποστ είχε 3 αστεία και 9000 μπινελίκια,περιμένεις να γελάσουμε με αυτά; Ξέρω πού γράφεις την κριτική των άλλων αλλά δε βαριέσαι...κουβέντα να γίνεται...


    Πάντως εγώ ΔΕ θεωρώ έντεχνο το Χατζηγιάννη ούτε τους μισούς που αναφέρουν τα παιδιά στα σχόλια...

    ReplyDelete
  114. Δεν γελασα και πολυ ρε μικε. Γιατι ετσι? Προχειριά απλά για να γραψεις κατι? Και γω σιχαινομαι αυτα τα ψευτοψαγμενα εντεχνα (στον πουτσο σου πες). Απλα επειδη εχουν πέραση στα παιδακια, οκ τα δεχομαι. Στον Πλιατσικα πιο πολυ μου τη σπαει η γαμοφατσα του, παρα αυτα που λεει. Εχει ενα υφος πεφωτισμενου οσιου, προφητη, διαφωτιστη Ιησου, αλλα προσιτος στον κοσμο, αλλα και απροσιτος. Μια ροχαλα πηχτη πορτοκαλαδατη ζαχαρωτη θα του την κερνουσα. Αχ μοναξια μου ολα. Ισα μωρη πλιατσικα.
    Τωρα θυμηθηκα και κατι αλλους στεγνωμενους εμετους με προσωπο Μεσσια της Τεχνης κατι Ιωαννιδηδες κλπ. Ψσσσσσσσσσ!!! Κραξε οτι ειναι να κράξεις αλλα καντο καλα την επομενη φορα.
    Φιλακια

    ReplyDelete
  115. re paidia poli istoria to paizete edo olo maggia kai eksatmisi eiste oloi!!!m aresei

    billakozzz

    ReplyDelete
  116. ουαου , καλά που ειναι ο μιχαλακης και μας ανοίγει τα μάτια. Θα το βαλω στο φεησμπουκ και θα κάνουν μόκο οι 256 φίλοι που ξέρουν οτι η μοναδική μου ικανοτητα εδω και 7 χρονια που ανακάλυψα το ιντερνετ , ειναι το κλοπυ πειστ.
    Και συ βρε μαλακα λακη λακη , καλα τα λες για τους σκατα στον τάφο τους εντεχνους , αλλά ρε σιχαμένε τον βασικό κανόνα χατζηγιάννης=μουνι>αυνανισμός θα πρεπει να τον κάνεις τατουαζ στην δεξιά σου παλάμη , μαλάΚτα.
    Κατα ταλλα καλές πίπες έγραψες πάνω κάτω δίκιο έχεις. Γράψε και ένα για τους οπαδούς να χεστούμε στο γέλιο. Μετά το προχωράς στα κόμματα και τα υπόλοιπα.

    Σαγαπάμε τρισκατάρατε γαμω την δευτέρα πρωί μου μεσα

    ReplyDelete
  117. To pio malakismeno post pou exw dei. Eisai anideos apo mousikh, pithanotata akous mousikh pou vasizetai sto stixo mono, den exoun dhladh mousikh mesa ta kommatia sou, ksereis. Ta mona dikia sou rixnw gia to onoma entexno pou les. Den akouw "entexno" kai den to yperaspizomai apo "agaph" alla giati exei kapoious kallitexnes pou aksizoun, apla an den exeis asxolithei me kati mh to krineis opws kai oloi oi aniwthoi malakes pou psaxnoun na vroun aformh gia na akolouthisoun san ta zwa

    ReplyDelete
  118. mike
    προσωπικα χεστηκα για το εντεχνο,ετσι κι αλλιως προκειται για ειδος που ακουμε σε κανα τσιπουραδικο μετα απο 8 ουζα και γουσταρουμε.
    Αλλα εσυ ρε φιλε εισαι παπαρας,δηλαδη τι συνεβη τωρα εγραψες ενα δυο παπαριες,οκ γελασαμε με τη μαλακια που σε δερνει,και ειπες να το συνεχισεις και να γραφεις πιπες για να σε αποθεωνουνε κατι μαλακες με το πουλι στο χερι με ανοιχτο το στομα???
    το κειμενο σου,μετα τον κειμενο με τον πεζοναυτη και το κουταβι,
    ειναι οτι πιο αχρηστο και ηλιθιο και χωρις καθολου σκεψη.Τι σου δωσανε τα ελληνικα στρατα και γραφεις ασυναρτησιες,βρε??
    Σταματα να γραφεις,εισαι οτι να ναι εντελως.
    Και μη διαβασω σχολια τυπου μη διαβαζεις το μπλογκ αν δε σου αρεσει κλπ,γιατι ρε μπουφοι με την ιδια λογικη μην ακουτε κι εσεις εντεχνο.
    Γιατι ολοι οι κραχτες εδω μεσα τα σιγοτραγουδατε μαζι με τα γκομενακια.
    Προβατα......

    ReplyDelete
  119. Πες τα ρε μαλακα Μικέ! Πες τα ντε!! Που ήσουν τόσα χρόνια ρε μαλάκα και δεν τα έλεγες!

    ReplyDelete
  120. Εγω δεν καταλαβα ποια ειναι αυτη η εντεχνη προφορα που λεει με το παχυ σιγμα

    ReplyDelete
  121. Θα 'θελα να είχα ένα κρύο Fryo.

    ReplyDelete
  122. KALA E ASTEIREYTH PHGH H MALAKOEIDHS APOFYSH TOY NOTIAIOY MYELOY SOY! APO TO POLY TO PSAKSIMO EMPLEKSES THN POYTSA ME THN BOYRTSA. E L E O S PIA RE SY. EIPAME NA GRAFEIS AKRAIA GIA NA PROKALEIS ANTIDRASEIS ALLA MHN TA KANEIS MOYNI KAPELO! DEN LEW YPARXOYN POLLOI PAPARES STO MOYSIKO STEREWMA POY APOKALOYN ENTEXNO, OI OPOIOI SYNEXIZOYN NA TRAGOYDANE TIS ''LIAN EPIEIKWS METRIOTHTES'' XARH KAI MONO STA CONNAIS POY EXOYN. ALLA MH TH LES SE OLOYS. EXEIS AKOYSEI THN ARBANITAKH NA TRAGOYDAEI A CAPPELA? 8A XYSOYN TA DONTIA SOY THN TERHDONA KAI OXI TA SFRAGISMATA! EXEIS KAPOIOYS PAPARES POY 10PLASIAZOUN TO ISOPEDWMA SAN KALA FEREFWNA KAI POYTANITSES TOY DHMOSIOY LOGOU (POU KATAKRINOYN) POY EINAI! ANTE PALI SOY TO STEILA TO COMMENT, THN EKANES THN DOYLEIA SOY!!!
    PS: PROS ENA MALAKA POY EKANE LISTA ME KALLITEXNES POY 8A ''PETOYSE'', O PAPAKWNSTANTINOY EINAI ROCK MALAKA MOY, EINAI ROCK!!! KAI GIA NA VGALEI KAPOIOS THN FWNH AYTH 8A PREPEI NA TOY XWSOYN POYTSO MEXRI TO DIAFRAGMA KAI NA TO DIEGEIROYN. TOTE MONO 8A VGALEI VA8OS!!! RIKSE KANA KASTANO STO KEFALI SOU NA TO KANEIS SFYRIXTRA, GIATI ADEIANO KA8ETAI POY KA8ETAI!!! ANTE TEMPELXANIA! EGW DOYLEYW TOYLAXISTON TWRA!!!

    ReplyDelete
  123. Για Αλεξίου ή Ιωαννίδη τι έχεις να πεις.

    ReplyDelete
  124. παλιομαλακα μικειους οτι και να λες, ο μαντοξ ειναι πιο αλανη απο εσενα. Θα συνεχισει να ακουει χατζηγιαννη και εσυ θα συνεχισεις να γλυφεις τα αρχιδια του! Ετσι για να μην ξεχνιομαστε!

    ReplyDelete
  125. Από πότε έχει αφήσει μούσια ο Χατζιγιάννης?

    ReplyDelete
  126. eisai 8eos apla
    ta spases ENTEXNO G TN POUTSO!!
    ST XW XANAPEI
    SAGAPAWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW

    ReplyDelete
  127. εισαι λιγο μαλακας ρε φιλε αλλα εχεις δικιο στο θεμα αυτο. ωραιος.

    ReplyDelete
  128. oti kai na lete oti eidos mousikis kai na akoute oloi aftoi pou krazete koroidevoun ton kosmo poulontas texnh kai exoun ploutisei mexri ekei pou den paei....poios pistevete oti einai pio magkas?....i xatzigiannis pou exei lefta gia na mas agorasei olous?oi emeis oloi pou perimenoume na paei deutera gia na valoume venzini sto amaksi mas kai na paroume tsigara LM me 2mish euro ?.....to kako me to internet einai oti kathe apotuximeno poustraki vgazei tin kakia tou kai krinei tous pantes!....ama sou dinotan i eukairia file mikeeus na vgazeis osa evgaze o xatzigiannis tha egrafes kai gia tis rodakinies sta trikala pou perimenoun ta xelidonia.......de lew oti poulane texnh...malakes einai!alla einai plousioi malakes...kai emeis eimaste ftoxoi malakes....protimw to prwto....o bogi sas xaireta malakes!...ftwxoi malakes!

    ReplyDelete
  129. PARE ENTEXNO NA GOUSTAREIS
    http://www.youtube.com/watch?v=E7nkG3y03xc

    ReplyDelete
  130. Τερλέγκας fo' life niggaz!

    ReplyDelete
  131. Magka eklapsa sou lew re sineXise etsi

    ReplyDelete
  132. amelhses to xeirotero shmeio twn entexnwn: tous aytosxedious "paizw live sthn mikrh mou redneck polh", pou prospa8oun PRAGMATIKA APEGNWSMENA na phdh3oun, ermhneyontas ta proanaf8enta entexna san ta moutra tous. kai exoun ontws peisei tous eaytous tous oti einai kai oi idioi prwtes moures *bonus pontoi an grapsoun kai kana2 dika tous. oi typoi aytoi gia kapoion logo mou 8ymizoun to ar8ro sou gia tous mpafiarhdes, alla me mia teleiws diaforetikh, e3isou gloiwdh ais8htikh. opote meta3y mas, to xeirotero amarthma tous einai pws mas klevoun tis "eykoles" me8ysmenes xazogkomenes

    -random fat guy

    ReplyDelete
  133. YG tou random fat guy:
    ayto pou pragmatika xreiazetai ayto to ar8ro einai enan entexno-liberis

    ReplyDelete
  134. Ρε μαλάκες. Τι προσπαθείτε να συμφωνήσετε με το αρθρο και λέτε ότι πέσατε καταλάθως στο έντεχνο. Δηλαδή αλλιώς δεν σας καθόταν καμία αν δεν ακούγατε τις μαλακίες? Πείτε ότι ανοίκετε στους μαλάκες. Πείτε οτι γουστάρετε να ακούτε την παπαριά το έντεχνο αλλά μην λέτε οτι σας παρέσυραν. Αν σας αρέσει ακούστε το και ψοφίστε αλλά μην προσποιείστε.
    Και το έντεχνο συνήθως το ακούν κάτι μαλάκες που το παίζουν αριστεροί για να το παίξουν κουλτουριάρηδες και οτι ξέρουν απο τέχνη.

    ReplyDelete
  135. Παληκαρι εχω διαβασει και προηγουμενα κειμενα σου. Αλλα με βρισκουν συμφωνο, αλλα παλι οχι. Σε αυτη την περιπτωση ομως τα εχεις ισοπεδωσει ολα. Καταρχας τοποθετεις στο ιδιο ραφι, τα εμπορικα εξαμβλωματα τυπου Χατζηγιαννη, Tokio Hotel και δεν ξερω εγω τι αλλο, με τους εκπροσωπους της αποκαλουμενης απο τα ΜΜΕ εντεχνης μουσικης σκηνης. Οι ιδιοι οι καλλιτεχνες εχουν αρνηθει τον τιτλο του εντεχνου καλλιτεχνη. Δλδ οι υπολοιποι καλλιτεχνες της ROCK, METAL και αλλων μουσικων ειδων ειναι ατεχνοι; Δευτερον, κρινεις τους εντεχνους απο το κοινο που εχουν? Εχεις παει σε καποια συναυλια αραγε ενος απο αυτους; Εχεις δικιο οσον αφορα τα κοριτσακια και τα αγορακια που πανε εκει, μονο και μονο επειδη το απαιτει καποια μοδα, η' ο'τι αλλο. Υπαρχει ομως και κοσμος που παει να παρακολουθησει μια συναυλια και ξερει τι θα δει και τι θα ακουσει. Αποκαλεις οπως αποκαλεις την Αρβανιτακη...Αραγε εχεις ιδεα ποια ειναι η Αρβανιτακη, η Αλεξιου, ο Θ. Παπακωνσταντινου, ο Μαριος Τοκας και πολλοι αλλοι που εσυ ευτελιζεις κατα αυτον τον τροπο; Να φανταστω για σενα και ο Νικος ο Παππαζογλου, για τον οποιο οι Pink Floyd σε συνεντευξη τους το '89 ειπαν οτι τον θαυμαζουν και θα θελαν καποτε να συνεργαστουν μαζι του, και ο Μητροπανος στον οποιο ειχαν προτεινει να τραγουδησει στο Royal Albert Hall του Λονδινου, ειναι επισης ξευτιλισμενοι εκπροσωποι της εντεχνης μουσικης σκηνης. Με συγχωρεις αν εχω παρεξηγησει καποια απο τα λεγομενα σου, αλλα αυτο μου δωσες να καταλαβω. Τωρα για τους υπολοιπους απο κατω που σε σιγονταρουν χωρις να εχουν παρουσιασει ουτε ενα υποτυπωδες επιχειρημα, σε αυτους εχω να πω ενα: Και εγω ειμαι θιασωτης της Rock, Metal, και αρκετων αλλων ειδων μουσικης οπως και των παρακλαδιων τους, γνωριζω ομως, απο μουσικη πανω απο ολα και δεν φοραω παρωπιδες μαγκες. Ασχοληθειτε λιγο με την μουσικη σαν μουσικη και μην το παιζετε ροκαδες μεταλλαδες και δεν ξερω εγω τι αλλο εχοντας ακουσει 20 μπαντες ολες και ολες. Αυτα τα ολιγα και οποιος διαφωνει ας μου θεσει με επιχειρηματα τις αποψεις του και οχι με το κλασσικο εμετικο υφος του στυλ, ασε μας ρε μαλακα, και συ δεν ξερεις και το παληκαρι τα λεει γαματα! Να σαι καλα...

    ReplyDelete
  136. Παληκαρι εχω διαβασει και προηγουμενα κειμενα σου. Αλλα με βρισκουν συμφωνο, αλλα παλι οχι. Σε αυτη την περιπτωση ομως τα εχεις ισοπεδωσει ολα. Καταρχας τοποθετεις στο ιδιο ραφι, τα εμπορικα εξαμβλωματα τυπου Χατζηγιαννη, Tokio Hotel και δεν ξερω εγω τι αλλο, με τους εκπροσωπους της αποκαλουμενης απο τα ΜΜΕ εντεχνης μουσικης σκηνης. Οι ιδιοι οι καλλιτεχνες εχουν αρνηθει τον τιτλο του εντεχνου καλλιτεχνη. Δλδ οι υπολοιποι καλλιτεχνες της ROCK, METAL και αλλων μουσικων ειδων ειναι ατεχνοι; Δευτερον, κρινεις τους εντεχνους απο το κοινο που εχουν? Εχεις παει σε καποια συναυλια αραγε ενος απο αυτους; Εχεις δικιο οσον αφορα τα κοριτσακια και τα αγορακια που πανε εκει, μονο και μονο επειδη το απαιτει καποια μοδα, η' ο'τι αλλο. Υπαρχει ομως και κοσμος που παει να παρακολουθησει μια συναυλια και ξερει τι θα δει και τι θα ακουσει. Αποκαλεις οπως αποκαλεις την Αρβανιτακη...Αραγε εχεις ιδεα ποια ειναι η Αρβανιτακη, η Αλεξιου, ο Θ. Παπακωνσταντινου, ο Μαριος Τοκας και πολλοι αλλοι που εσυ ευτελιζεις κατα αυτον τον τροπο; Να φανταστω για σενα και ο Νικος ο Παππαζογλου, για τον οποιο οι Pink Floyd σε συνεντευξη τους το '89 ειπαν οτι τον θαυμαζουν και θα θελαν καποτε να συνεργαστουν μαζι του, και ο Μητροπανος στον οποιο ειχαν προτεινει να τραγουδησει στο Royal Albert Hall του Λονδινου, ειναι επισης ξευτιλισμενοι εκπροσωποι της εντεχνης μουσικης σκηνης. Με συγχωρεις αν εχω παρεξηγησει καποια απο τα λεγομενα σου, αλλα αυτο μου δωσες να καταλαβω. Τωρα για τους υπολοιπους απο κατω που σε σιγονταρουν χωρις να εχουν παρουσιασει ουτε ενα υποτυπωδες επιχειρημα, σε αυτους εχω να πω ενα: Και εγω ειμαι θιασωτης της Rock, Metal, και αρκετων αλλων ειδων μουσικης οπως και των παρακλαδιων τους, γνωριζω ομως, απο μουσικη πανω απο ολα και δεν φοραω παρωπιδες μαγκες. Ασχοληθειτε λιγο με την μουσικη σαν μουσικη και μην το παιζετε ροκαδες μεταλλαδες και δεν ξερω εγω τι αλλο εχοντας ακουσει 20 μπαντες ολες και ολες. Αυτα τα ολιγα και οποιος διαφωνει ας μου θεσει με επιχειρηματα τις αποψεις του και οχι με το κλασσικο εμετικο υφος του στυλ, ασε μας ρε μαλακα, και συ δεν ξερεις και το παληκαρι τα λεει γαματα! Να σαι καλα...

    ReplyDelete
  137. kala ta les re mikeeus!

    TECHNO + MDMA

    ReplyDelete
  138. ρε σοβαρα τωρα. ΟΛΑ αυτα τα λεω σε οσους ακουν εντεχνο εδω και χρονια και αυτοι απορουν ρωτωντας με πως ειναι δυνατον να μη μου αρεσει! Αχχχ, και να ξεραν τι θα πει μουσικη....

    ReplyDelete
  139. Nomizo oti ta parales gia to entexno, oxi kai 20EU, to CD. Pote den stin zoi mou den eida timi 20EU, panta 19.98 h stin kalyteri periptosi 19.90, pou ekei toulaxiston tha pareis kai 10 lepta resta isa isa gia na agoraseis kai ena ksyrafaki mias xrisis gia na 'xeis kati na kopseis tis fleves sou. Milame gia opadismo, oxi asteia. Ama i kathe entexni mpanta anoige kai ena fastfoodadiko, den tha ypirxe epomeni genia ellinon apo tin xolisterini.

    ReplyDelete
  140. H entexni skini, prosferei tetoies sygkiniseis, pou tha ekanan akoma kai kathysterimeno vradypoda na aftoktonisei apo tin varemara.

    ReplyDelete
  141. H entexni mousiki kanei tis tainies tou Aggelopoulou na fantazoun Animaniacs.

    ReplyDelete
  142. ta xereis kala mori porni ta entexna!!! se gamage kala o pateras sou mikros e??tetoia komplex mono etsi exigountai!!!! na steinesai kathe mera stis toualetes na pernane oloi oi fantaroi afou eisai toso sexouliara poustra!!! mazi me tin poutana tin mana sou kaneis piatsa??? eimai sigouros pos den se exei gamisei o Pliatsikas,oute i pux lax!!!!

    ReplyDelete
  143. χωρις εσενα, η ζωη, ζαμπον χωρις λιπαρα...

    ReplyDelete
  144. Που κ που ακουω Χατζηγιαννη αλλα μου αρεσε και το δικο σου χαχαχαχαχα
    γαμησε τα! με εβαλες σε σκεψεις!!

    Ειναι οπως ακριβως τα λες!! Πολυ σνομπισμος για το τιποτα και εγραψες και καλυτερο κομματι απο ολους αυτους(!) Τι να πω?! Τελειο αρθρο!!!

    ReplyDelete
  145. επισης εχω να δηλωσω, οτι οταν μια γυναικα φοραει μεγαλα (αυτα που λενε κ ολοσωμα) γυαλια του ηλιου θα πρεπει να τους τα μονταρουν μονιμα με βιδες, πριτσινια, οξυγονοκολληση κτλ.
    γιατι οταν τα βγαζουν σε κερνανε απογοητευση αβερτα!
    άλλα φανταζεσαι κ άλλα σου αποκαλυπτονται.
    τελικα, κανουν δουλεια...
    τις κανουν ολες ομορφοτερες...

    off topic?! παρ'τ'αρχιδια μου μαλακα!
    απο ποτε να σκεφτεσαι γκομενες ειναι ακυρο?
    το κανεις καθε 5 secs.
    αλλωστε αυτες ειναι ο σκοπος σε καθετι που κανουμε.
    οπως εχει πει κ ο Πανουσης, απωτερος σκοπος της τεχνης ειναι να βγαλεις γκομενα...

    κ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟ "ΕΝΤΕΧΝΟ" ΖΕΙ ΑΚΟΜΑ!

    ε?! ειδες τελικα πως το 'φερα?
    ειδες πως ειμαι παλι εντος θεματος?
    παρε μαθηματα. τζαμπα ειναι.
    επαγωγικη σκεψη.(?)

    οσο για 'σενα mikeius... βρε ουστ! που πρεπει να παρουμε κ εγκριση!
    ε... καλα... εχεις κ εσυ ενα δικιο, αλλα οφειλα να αντιδρασω ως ελευθερο πνευμα!

    ReplyDelete
  146. Α! ξεχασα να συμπληρωσω πριν.
    ΝΑΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ mikeius! ΝΑΙ!
    ΟΙ ΑΤΑΚΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ!
    θυμη8ηκα κ το:
    "...στην πραγματικότητα περνάει τα βράδια της κλαίγοντας σε εμβρυϊκή στάση μέσα στο ντους..."

    τα ατομα των μοριων που σε απαρτιζουν εχουν πυρηνες full στα ρισπεκτονια!

    γαμα το! εχω εθιστει στις ατακες σου!
    ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΑ!

    ReplyDelete
  147. Έχετε δοκιμάσει ποτέ να εξηγήσετε σε εντεχνά ότι η στίχοι της πιρόγας είναι τελείως τυχαίες φράσεις σε τελείως τυχαία σειρά.

    ReplyDelete
  148. EISAI ENAS MALAKAS, POUTANAS GIOS, POU EVLEPES TH MANA SOU NA EKSASKEI TO EPAGGELMA MPROSTA STA MATIA SOU KAI PROFANWS EXEIS PSYXOLOGIKA... MAGKA GIA NA VGALEIS TO PSWMI SOU MPOREIS NA GRAFEIS O,TI EKSWFRENIKH MALAKIA K O,TI KAFRILA SOU ERXETAI STO KAMMENO SOU MYALO... GIATI AUTO EISAI: ENAS KAMMENOS! TO XEIROTERO THA EINAI NA TA PISTEUEIS KIOLAS... GAMHSE TA... DE THA ASXOLHTHW PERETAIRW... KALO GRAPSIMO!!

    ReplyDelete
  149. θελω να δηλωσω:
    OTI ΑΝΗΚΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ "ΤΡΑΓΙΚΟ ΦΥΤΟ"!
    ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΧΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!
    ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!
    (με ακουστικη "πεφτω-σε-πηγαδι-διχως-πατο")

    κ ναι! ειμαι commentακιας σε blog...

    ωστοσο... ειμαι κατηγορια απο μονος μου, καθως ειχα βγει προεδρος στην 3η λυκειου κ 3η γυμνασιου.
    βεβαια, κ ο Σομπολος ειναι προεδρος της ΕΣΗΕΑ...

    επισης, ειχα κ στοιχεια καρπαζοεισπρακτορα.
    τη γυαλιστερη φορμα με λαστιχακια στα μανικια, ενα ψιλο-κρυψιμο τσαντας κ το οτι κανεις δεν με ηθελε στην ομαδα κ με εβαζαν τερματοφυλακα.

    κ η συνταγη ειχε κ μια τζουρα καλοπαιδο.
    ειδικα τις ενοχες οταν μου την ελεγαν.

    ασε... με εστειλες αδιαβαστο...
    ειμαι πολυ LOSER τελικα...

    σημερα, χρωσταω 2 μαθηματα για το πτυχιο απο το χημικο. ειμαι ανεργος. ειμαι παρθενος.
    δεν εχω επαφη ουτε με εναν απο τους συμμαθητες μου κ ειμαι αυτοεγκλειστος στο σπιτι μου.
    το νοεμβριο μπαινω στρατο κ οταν βγω σχεδιαζω να την κανω καπακι για L.A. (america), χρησιμοποιωντας τις οικονομιες μου απο γιορτινους μποναμαδες τους οποιους δεν ξοδεψα ποτε ως παιδι (τετραψηφιος αριθμος), οπου εκει ευελπιστω να γινω κατασκευαστης chopper μοτοσυκλετων στην καλυτερη (αντε να συμβιβαστω κ ως τορναδορος) κ ψηστης στα mcdonald's στη χειροτερη.

    κ οπως βλεπεις, ειμαι ακυρος...

    ReplyDelete
  150. Εγώ θα συμφωνήσω με τον "Αλέξανδρο" και την "Νεφέλη". Το άρθρο σου δεν έχει κανένα νόημα. Βάζεις στο ίδιο τσουβάλι Χατζηγιάννη και αρβανιτάκη; Ακόμη μάλλον δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει έντεχνο. Έντεχνο "ονόμασε" ο Θεοδωράκης την μουσική του και το ορίζει ως «ένα σύγχρονο σύνθετο μουσικό έργο τέχνης που θα μπορεί να αφομοιωθεί δημιουργικά από τις μάζες». Όταν μπορέσεις να ξεχωρίσεις το είδος μουσικής που παίζει κάθε καλυτέχνης όποιος και αν είναι αυτός γράψε για την μουσική.

    Υ.Γ. προς Λ shinobi Λ λες πολύ απλά ανοησίες. Τι σημαίνει ψαγμένο; ότι πρέπει να ψάξεις για να το βρείς; Και στην τελική νομίζω ότι με λίγη σωστή παιδεία και κριτική ικανότητα ο καθένας μπορεί να καταλάβει την διαφορά καρρά και αρβανιτάκης. Νομίζω έχεις μπερδέψει την βούρτσα με την π....σα που λέει και το τραγούδι :)

    Καλησπέρα.

    ReplyDelete
  151. Ο Χατζηγιάννης, σαν κωλοσσός (με "ω") του είδους του, αξίζει προσωπικό αφιέρωμα. Θα τσιρίζω φανατικά, μέχρι να σου ξεκολλήσουν όλα τα σφραγίσματα και να ικανοποιηθεί το αίτημά μου. Επίσης, μου τη σπάει και αυτός ο καινούργιος που "χορεύει κρυφά και τυλίγεται" ή κάτι τέτοιο αλλά δεν ξέρω πως τον λένε για να τον κράξω. Θα έχει και part 2 για τους υπόλοιπους?

    ReplyDelete
  152. Ωχ, άντε να γαμήσετε ρε κομπλεξικοί παπάρες που ήρθατε να μας πουλήσετε υπεράσπιση στο έργο των κομπλεξικών παπάρηδων εντεχνάδων! Έλεος δηλαδή! Δηλαδή ας υποθέσουμε ότι εμένα μ'αρέσει η Lady Gaga (όσο τραγικά FAIL και να είναι το στιλ της), και βγαίνει ένας σε ένα μπλογκ που επηρεάζει τίποτα στη ζωή κανενός πέρα από τον Μικέ-που γράφει ό,τι μαλακίες του καυλώσει για να περνάει η ώρα και μαγκιά του-και βρίζει τη Lady Gaga, εγώ τι έπρεπε να κάνω; Να φωνάξω όλη την παρέα που ακούνε τη Lady Gaga και να αρχίσουμε να βρίζουμε εσάς τους άμπαλους που δεν ξέρετε τι είναι μουσική και τι θόρυβος; Όχι δα! Αλλά όταν το κάνετε εσείς είστε μάγκες και γαμάτε-δέρνετε, σωστά; ΛΑΘΟΣ ρε μαλακισμένα!
    Δηλαδή γιατί ο Πλιάτσικας είναι τέχνη και δεν είναι η Lady Gaga, ή οι Green Day, ή ακόμη και η Βίσση ρε πούστη μου! Τέχνη είναι ότι αρέσει στον καθένα προσωπικά. Αν σου αρέσει να ακούς την ίδια νότα να παίζει πάνω σε ένα τραγούδι που οι στίχοι μοιάζουν σαν να έχουν γραφτεί από τετράχρονο που βλέπει τη Ντόρα τη Μικρή Εξερευνήτρια και του δώσανε να πιει κόκα μέσα στο χυμό του, τότε μπράβο σου και βούλωσέ το! Εμάς δε μας αρέσει και δεν μπορείς να κάνει τί-πο-τα για αυτό. ΟΚ;
    Και επειδή μετά από όλο αυτό το σεντόνι κι επειδή εσείς οι έντεχνοι έχετε IQ τοστιέρας, επαναλαμβάνω το αρχικό μου μήνυμα: άντε να γαμήσετε!

    ReplyDelete
  153. και ωραία να τα έγραφες,νομίζω ότι το άρθρο μπαίνει στην κατηγορία "αθλιότητα" γιατί δεν είναι άρθρο. Απλά τους βρίζεις ρε man...
    Ούτε κ εγώ γουστάρω έντεχνο, αλλα είναι μουσικά ακούσματα κάποιον-.-
    Κ για του λόγου το αληθές,μεταλάς είμαι. Χέστηκα κ αν η χοντρή ακούει έντεχνο, χέστηκα κ αν η γκομενάρα ακούει λαϊκά. Χέστηκα αν ο κάγκουρας βάζει στο τέρμα ραπ.Η μουσική είναι τρόπος έκφρασης. Αν κάποιον τον εκφράζει να ακούει παχιά Λ και περίεργα Ε,είναι δικιά του δουλειά.
    Τώρα να κάτσεις να βρίσεις όλους τους τυπάδες που ακούνε έντεχνο...τι να πω
    Παρωπίδες και ελεύθερος χρόνος...
    Καλή συνέχεια,βρίστε με όσο θέλετε,άποψή μου είναι ούτως ή άλλως ^_^

    ReplyDelete
  154. μικε εγραψες..επρεπε να αφιερωσεις λιγο παραπανω χρονο στον διμετρο θηβαιο...τι νουμερο..επισης θελω να γραψω 1 στιχο που με σημαδεψε στον λοβο του αυτιου μου απο τον πορδηθεν μπλιαχτσικα..."Μ' ένα τσιγάρο σα μεγάλη κιμωλία,
    μοιάζεις με φάρο που σκοντάψανε τα πλοία"ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ ΚΑΙ Η ΜΕΛΩΔΙΑ!!!

    ReplyDelete
  155. giati prepei na vrizei tis gunaikes sxedon se ka8e post..?tragiko

    ReplyDelete
  156. όχι ότι μ'αρέσει, αλλά θεωρώ ξεχωριστά λιγότερο βλάκα τον Κότσιρα. Κατά τ'άλλα, συμφωνώ σε όσα λες, αλλά τολμώ να πω, ότι δεν είσαι σε φόρμα... Δε βγάζει πολύ γέλιο.

    ReplyDelete
  157. Ontws poloi to exoune dei "koultoura" kai akoune ena swro mlkies...METAL gia mia zwi...Einai protimotero apo autes tis mlkies pou akoune ola ta zwa.Einai provata kai tpt allo..

    ReplyDelete
  158. ορίστε, τι καταλάβετε; μαλώνετε μαλώνετε, άκρη δεν βγάλατε...
    παρατήστε τα όλα κι ακούτε μόνο κλασσική!
    χαχαχαχαχαχΑΧαχαχαχαΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ReplyDelete
  159. Έλεος...Δεν κάθησα να διαβάσω όλα τα comments(θα τράβαγα τα μαλιά μου).Δεν είμαι υπέρ του εντέχνου,ωστόσο το άρθρο χαρακτηρίζεται από μορφή στίχου Nivo.Τα χώνω δηλαδή και γαμιέστε όλοι:P
    Δεν είναι το αφαν γκατέ της μουσικής το έντεχνο αλλά βάση του άρθρου σου
    1)Δεν βάζουμε όλους τους καλλιτέχνες σε ίδιο τσουβάλι(είδα πολλά ονόματα να συγκρίνονται με άσχετους)
    2)Δεν υπάρχει λόγος να παρουσιάζεις τα αρνητικά μιας μουσικής κατεύθυνσης.Ας έχουμε μια σφαιρική και ολοκληρωμένη άποψη και μετά να αρχίσουμε να λέμε ότι είναι βασικές ασκήσεις η μελωδία κτλ.
    3)Δεν είναι δυνατόν! να απαξιώνεις σε τέτοιο βαθμό την όποια δουλειά των άλλων.Μαλακές ξε-μαλάκες κάνουν κάτι και αν έχεις τα κότσια και να γίνεις ρόμπα σαν δαύτους βγες εσύ να το κάνεις.Γιατί αν δεν το κάνει αυτός ή εσύ,σίγουρα θα το κάνει κάποιος άλλος.
    4)Οριμάζουμε
    (προσωπικά έχω μια σαφή κλήση για την κλασσική μουσική μιας και δεν μπορεί να συγκριθεί κάτι τωρινό σε σχέση με αυτήν.Ωστόσο έχω ακούσει καλλιτέχνες 'κλασσικούς' για να τους κλαίν' οι Regges...Και δεν είμαι από τις μπαζόλες που λες..Άντρας είμαι)
    Αντί να γράφει ο καθένας την μαλακία του με μερικά κλικ σε ένα blog νομίζοντας ότι κάνει σάτιρα ας κάνει κάτι διαφορετικό.
    (Παρεπιπτώντος αναρωτιέμαι γιατί απάντησα σε αυτό το άρθρο ακόμα:P)

    ReplyDelete
  160. Ναι ρε πουστη μου, νιώθω όμορφα!! Υπαρχουν κι άλλοι που αηδιάζουν με αυτες τις ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

    Α, και ωραίος τίτλος!
    Λακωνικός και γεμάτος νόημα.

    ReplyDelete
  161. Αυτό το post είναι μια μαλακια και μισή σε αντίθεση με το προηγούμενο για τον enrique που γάμησε!Ποιος χέστηκε για το έντεχνο και γενικότερα για την ελληνική μουσική βιομηχανία anyway?Τα κοριτσάκια θα μεγαλώσουν και δε θα δίνουν δεκάρα για τη μουσική που ακούνε πόσο μάλλον για το έντεχνο.Ενοχλεί ίσως το γεγονός ότι βγάζουν λεφτά από αυτό ενώ δε θα έπρεπε.Ε και?Πόσοι μαλάκες χέζονται στο χρήμα χωρίς λόγο και χωρίς να το αξίζουν ούτε στο ελάχιστο?Άπειροι.Για παράδειγμα βλ. έλληνες ποδοσφαιριστές.
    Ξέρετε ποιοι δεν βγάζουν λεφτά ενώ θα τους άξιζε?Οι ninja!

    ReplyDelete
  162. to entexno tragoudi perilambanei stixous eluth kai seferh(exoun parei nobel olws tyxaiws) kabbadia kai pollwn allwn axiologwn dhmiourgwn...kai oso g th mousikh de nomizw oti einai g t poutso o xatzidakis thodwrakis loizos kai polloi alloi pou me ta tragoudia tous exoun empneusei anthrwpous kai tous exoun odhghsei stous dromous na exegerthoun...genika eisai polu ligos gia na krineis th mousikh...sunexise na vryzete kai na deixnete poso kathysterhmenoi eiste...kalutera na aftoktonhsete oloi oi komplexikoi mazopoihmenoi fasistes pou vryzete mousikes kai to paizete exupnoi kai diaforetikoi..

    ReplyDelete
  163. Σιγά μωρέ που σας έθιξε ο μάικιους τους μουσικούς που ακούτε.
    Την γνώμη του είπε και με αρκετά μαλακοειδές- αστείο τρόπο.
    Ακούω 'έντεχνη' και προσωπικά μου αρέσει, κάποια κομμάτια τουλάχιστον.
    Και στο κάτω κάτω ποιος την χέζει την γνώμη του κάθε μάικιους? Απλά ακούστε ότι γουστάρετε.

    ReplyDelete
  164. eisai fan twn pyx lax?
    paizeis kithara, tromponi, violi, armonio, piano, afhno(:p) klp?
    thigesai apo tetoia arthra, giati sou xalane thn fouska anwterilas pou exeis ftiaksei gyrw apo ton eayto sou kai th mousikh sou?
    ayth einai monadikh eykairia gia sena...
    h Seirhna productions psaxnei gia kwlous (antrikous kai gynaikious) gia tis tainies ths...
    paidakia, tha sas pw kati pou isws(pes sigoura) sas enoxlhsei, isws akoma (epishs sigoura) diafwnhsete, h mporei (vasika den paizei) kai na apeilhthei h swmatikh mou ygeia...
    o xarakthrismos mias mousikhs ws entexnh, apotelei gegonos pou deixnei apo mono tou megalo komplex...
    einai san tis xontres kai asxhmes gomenes pou exoun nickname sweet babe, klp...
    epishs, edw einai to blog tou mike, opote mporei na postarei oti thelei, kai an den sas aresei, apla mhn to diavazete...
    telos, mou lete oti an den htan kai aytoi, opoios thelei na akousei ellhnika prepei na akousei skyladika?
    parte ton poulo mou, kai mazi merika kommatakia, gia na deite ti tha pei pragmatika poiothta stixou:
    http://www.youtube.com/watch?v=fnhRgFp8ltU
    http://www.youtube.com/watch?v=gmKfiasSCt4
    http://www.youtube.com/watch?v=8OllVBgUecY
    kai kati sto pio xalaro,
    http://www.youtube.com/watch?v=6HUnfykSWv0
    http://www.youtube.com/watch?v=EhEGo3wMK18

    kai apo atoma pou exoun zhsei pragmata, oxi malakes pou tous sprwxnei mia etaireia...
    kala na pernate, giati egw den pernaw... exw eksetastikh...:p

    ReplyDelete
  165. malaka eisai agramatos teleios to entexno den theoreite texni kai ola ta alla einai atexna. edaksei oxi oti tha eprepe na exo apaitiseis apo ena malaka pou san kai sena pou exei fagoura pleon me to an tha vrei eksipni ataka pou na exei kai vrisies mesa dimotikou kai eksipnes paromoioseis.kai apo oti akouo misanthropaki eisai kai fantaros.den se xalase kolopsaro tora pou tha staksi to kormaki sou sta skopeta de se xalase katholou.

    PS stadar eisai apo tous tipous pou tora sto strato tha se exoun kanei oloi filo mono kai mono epeidi eisai o malakas pou skeftete tis pio eksipnes malakies kai tha lene e to pousti pou ta skeftete.
    den tous eipes omos oti ftaiei pateras sou.

    PS2 Dio re malaka einai ta xeirotera pragmata pou mporoun na simvoun se enan andra.na tou gamietai i ginaika kai na tou vgei o gios poustis.(klemeno vevaia alla sou teriazei)

    a! ksexasa ade grami sou malakako.

    ReplyDelete
  166. Όση ώρα διάβαζα για το άρθρο σου μικέέέεέέέους έπιανα τ'αρχιδια μου -πάνω απο το εσώρουχο βέβαια- και μύριζα την παλάμη μου ώστε να μού ρχονται στο μιαλό στίχοι απο κότσιρα, πυξ λαξ, πιερίδη και πασχαλίδη. Γτ, αυτή η για τον πούτσο μουσική σου αφήνει μια αίσθηση πουτσίλας με μαλακτικό και την οποία είχα την ατυχία να την ακούω καθημερινά όταν ήμουν φοιτητής μιας και ο συγκατοικός μου ήταν "εντεχνος". Περιττό να πω οτι 2 σακούλες σκουπιδιών γεμάτες συριγγες και αντικαταθλιπτικά ή προζακ ήταν κάθε πρωι έξω απο την πόρτα!
    Κάταρα στους αγάμητους αποτυχημένους κλαψομούνιδες εράστες του έντεχνου

    -αρωματική ψώλα

    ReplyDelete
  167. minimal techno akoui to straki re

    ReplyDelete
  168. anarwtiemai diaole..posoi apo esas pou 3erete mono na krazete ta panta-giati eiste ypergamatoi kai titanoterastioi vevaiws vevaiws- katalavenete ti lete..ta vazete ola s ena tsouvali kai aradiazete paparologies tou kerata.vevaia giati oloi eseis eiste kalyteroi apo coldplay kai travis..apla tous kanete th xarh kai den 3ediplwnete thn talentara sas gia na mh noiwsoun asxhma ta paidia..oso gia pyx lax k pliatsika egw vlepw oti oso malakas-kes kai an einai gemizoun ton lykavyto gia thn poutsa..kai pistepste me idrwnoun ta arxidia tous otan skeftontai typakia sas esas pou kaigeste sta blogs gia na vreite mia a3ia gia ton eafto sas,oti kai kala eiste kapoioi..paparofilologia tou kolou.AN DE SAS ARESEI MIN AKOUTE KAI PROS 8EOU MH VAZETE COLDPLAY STO IDIO TSOUVALI ME TOKYO HOTEL KAI BACKSTREET BOYS..OLOI OI ASXETOI STO INTERNET by the way einai 1000000% sigouro oti oi parapanw yperideologoi my3oklaigane sthn katourhmenh podia kapoias 'nefelhs' epeidh tous eftise kai twra apla antepitei8etai to plhgwmeno egw tous..enta3ei perastika..

    ReplyDelete
  169. Mikeus,
    αληθεια, ειναι για τον πουτσο το εντεχνο;
    Liberis

    ReplyDelete
  170. "Έντεχνο" στην Ελλάδα ορίζεται οτιδήποτε δεν περιέχει μπουζούκι. Ότι μορφή και αν έχει αυτό, σε όποιο είδος μουσικής και αν ανήκει. Το κακό με το Ελληνικό "έντεχνο" είναι ότι έχει και την σχετική του δόση κλαψομουνίασης ή οποία έρχεται αυτούσια από το λαικό υπόβαθρο των δημιουργών αλλά και των τραγουδιστών.
    Τελευταία οτιδήποτε δηλώνεται ως "έντεχνο" έχει αρχίσει να ταυτίζεται με οτιδήποτε δηλώνεται και ως "εναλλακτικό".

    Ουσιαστικά δηλαδή, πρόκειται για μία τρίπλα για να (ξανά) πουληθεί στις ήδη μπαφιασμένες από την λαικο-ποπ μάζες, το ίδιο ακριβώς είδος κάκιστης και χωρίς ύφος, προσωπικότητα, στυλ και περιεχόμενο, μουσικής.

    Όσο για τους μαλακισμένους/νες που την ακούνε, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν είναι αυτή η μουσική, και ότι προηγήθηκε αυτής, που τους έκανε έτσι;

    Υ.Γ. Πρώτη φορά διαβάζω το blog σου, και μου θυμίζει το περιοδικό ΚΛΙΚ τον πρώτο καιρό που κυκλοφόρησε εκεί προς τα τέλη της δεκαετίας του 80. Πολύ κριτική και κατηγοριοποίηση, πολλές συμβουλές και "φυλές" ανθρώπων, οι μεν, οι δε, οι έτσι και οι γιουβέτσι.. πούλησε καλά αυτό το στυλάκι, αλλά έκαψε και πολύ κόσμο που έσπευσε να ακολουθήσει τις συμβουλές και τα trends που πούλαγε.
    Αυτά που κράζεις τώρα δημιουργήθηκαν με τον ίδιο τρόπο που τα κράζεις και ουσιαστικά αναπαράγεις την ίδια λούπα που έφτιαξε την κοινωνία που δεν αποδέχεσαι.

    Φιλικά

    ReplyDelete
  171. ωραίο κ εύκολο το τσουβάλιασμα :)
    κι αυτο έντεχνο ειναι όμως:
    http://www.youtube.com/watch?v=fiB6oXimKe0

    τον ακους τον λοϊζο με πόση ειλικρίνεια κ απλότητα τραγουδαει τους σπουδαιους αυτούς στίχους;

    ReplyDelete
  172. re malaka mikeius twra teleftea exeis xasei to talento sou kai grafeis gia malakies rikse kanena vlefaro ston kathrefti na katalaveis poso gia ton poutso eisai pleon
    ta teleftea 3 post sou einai eleina kai trisathlia mi gamiese vgale kamia sovari empnefsi kai grafti an de mporeis asto na paei na gamithei kai klise to gamimeno to blog

    ReplyDelete
  173. dn diafwnw se perissotera apo auta pou grafeis,mn pw oti dn diafwnw se tpt!alla dn mporw na mn skeftw to gegonos oti mpainw (mpainoume fantazomai), se mia diadikasia na krinw ta akousmata twn allwn,k ti autoi epilegoun gia tn psyxagwgia tous thewrwntas to texnh(k dn vazw "texnh"),dhmiourgei mia ratsistikh antidrash apenanti se akousmata k ere8ismata pou dn xwrane stn kyklo texnh...dn 3erw an ginomai antilhptos!dld k h strateymenh texnh einai ontws texnh gti poly apla exei aphxhsh se sygkekrimenes mazes oi opoies mesa sto kefali tous tin thewroun psyxikh ka8arsh!parola ayta to ar8ro exei poly swsta k tekmhriwmena epixeirhmata k fysika kanenas dn exei to apyrovlhto opws k kanenas dn exei to dikaiwma na katakrinei tous pantes...alla dn mporw na pw oti dn dikaiologw k tis 2 antidraseis!k autous pou katakrinoun k autous pou 8eopoioun..to symperasma loipon gia mena einai oti an egw kati dn to thewrw texnh,dn mporw na to kathgorhsw k na to ekmhdenisw,an kai efoson yparxoun alloi pou to thewroun shmantiko gti 3eperna ta oria tou eleu8erou logou ka8ws prosvaleis shmantika 8emelia stn zwh tou allou gti h mousikh einai 8emelio proswpikothtas!

    ReplyDelete
  174. πως και υπαρχουν τοσα σχολια γι'αυτο το ποστ??
    ο,τι να 'ναι πραγματικα! χεσ'το εντεχνο, ναι μια μαλακια ειναι, αλλα οχι και να φτασουμε στο αλλο ακρο. Ουτε ο Καρρας ουτε ο Γονιδης ειναι ''μουσικη''.. Και οχι, δεν ειμαι ουτε χοντρη ουτε απελπισμενη..

    ReplyDelete
  175. Πολλή πρεμούρα πάντως ρε παίδες. Εγώ δεν άκουσα καναν εντεχνά να βγαίνει και να κατηφορεί άλλους καλλιτέχνες. Σας αρέσει δε σας αρέσει στην αγορά κυκλοφορούν ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ναι, σκουπίδια που εξυπηρετούν το σκοπό να πουλήσουν, να βγάλουν λεφτά και όνομα, ενίοτε, οι παραγωγοί τους και μετά να ξεχαστούν μέσα σε 5 μήνες. Τα καλά τραγούδια, οποιουδήποτε είδους αντέχουν στο χρόνο, όπως και οι καλοί καλλιτέχνες. Χατζιδάκις, Λοίζος, Μητροπάνος, Τερζής, Κατατζήδης, μάλαμας, Παπάζογλου, Παπακωσταντίνου, Θηβαίος, Μικρούτσικος, Αλεξίου και άλλοι που μετράνε δέκα και είκοσι χρόνια στο χώρο τους. Ο κάθε χώρος είναι διαφορετικός, αλλά αυτό δε σημαίνει οτι είναι και εξ ορισμού καλύτερος ή χειρότερος. Αλλά σας αρέσει δε σας αρέσει τα σκουπίδια υπάρχουν, και υπάρχουν γιατί πολλοί τους ανέχεστε και τους χειροκροτάτε, ίσα ίσα για να περνάει ο καιρός. Γενικεύεις επικίνδυνα ρε Mikeus άλλο πράγμα να κάνεις σάτιρα και άλλο πράγμα να επιτείθεσαι επί παντός απλά για να ξεδώσεις.

    ReplyDelete
  176. το πιασες το νόημα.

    ΕΝΤΕΧΝΙΛΑ = ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΙΑΣΗ

    όλα σ'αυτόν τον άξονα περιστρέφονται.

    Γιατι κι εγω μουνί έχω, αλλά όταν βλέπω τους φλώρους και τις εναλλακτικές.....ΞΑΝΤΕΡΙΑΣΜΑ.

    ReplyDelete
  177. Μπράβο,ρε φίλος!Επιτέλους!Πράγματα που λέμε τόσο,ΜΑ ΤΟΣΟ καιρό!Επιτέλους,βρέθηκε κάποιος να συστηματοποιήσει το κράξιμό μας και να το βγάλει σε εγχειρίδιο οδηγιών!Επιτέλους!Αυτό δεν είναι post,είναι ηθική δικαίωση!

    Άσε που όλοι αυτοί οι άπλυτοι αναρχοαυτόνομοι κωλοχίπηδες του Κωλονακίου που παράγουν "τέχνη" την εκθέτουν δίπλα σε κάθε λίμνη και βάλτο.Δες αυτήν την Μελίνα Κανά.Δεν έχει αφήσει λίμνη για λίμνη που να κάνει και συναυλία. Εκτός δηλαδή από την κακοτεχνία,κλείνεις και ραντεβού με την ελονοσία.Yeah!Δεν φταίνε οι εν λόγω "καλλιτέχνες".Φταίνε τα ζώα που τους ακούνε,που αγοράζουν τους δίσκους τους και πάνε και στις συναυλίες τους...
    ΆΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΙΑ!ΦΤΑΝΕΙ!ΑΣ ΒΓΕΙ Η PANZER DIVISION ΠΑΓΑΝΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΕΙ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ!!!
    HAIL!

    ReplyDelete
  178. Παιδιά, ως γνωστον, οι γυναικες υπολοίπονται σε χιούμορ.Εκτος απο μένα.
    Μια πεποίθηση που έχει άλλωστε στηρίξει με πάθος ο Μίκιους στο παρελθόν.
    Οι γυναίκες νοιάζονται να φαίνονται ωραίες/μοιραίες/γοητευτικές. Φυσικα και θα θυσιαστει το χιουμορ στον άθλιο αυτο βωμο.
    Κι απο και ξεκίνησαν ολα..................................................(ήθελα να βρω τη ρίζα του κακού)

    ReplyDelete
  179. Ανανδρε μπουλη,ο αυνανισμος της μπλογκογραφιας αλλα και ο φυσικος ειναι βαλσαμο για την βαρβαρη μεταλλικη ψυχη σου.Συνεχισε να συνεχυνεις ετσι.Εισαι ενας υγιης προισταμενος που μπορει να κοιταζει βαθια οτι εχει μουνι,οθονη και αριθμους.Η αντρικη φιλια δεν ειναι το ¨φορτε¨ σου-χαχαχααααααααχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχααχα-φορτε-χαχαχαχχα-και θα μπορουσες να εισαι ο ελληνας Ντοστογιεφσκυ αν τα χρονακια που ησουν καταθλιπτικος δεν εμπαινε στη ζωη σου το διαδικτυο.Επισης θα μπορουσες να εχεις και πολιτικη αποψη αν η παπαρα σου δεν ειχε ματωσει απο το επιλεκτικο ξυσιμο (ακου εχω κανει και αλυσιδες σε καταληψουα αλλα και παρεα με μπατσουα)-στανταρ-μονο για χαβαλο τριβλακομουτρε.
    Α και η απαραιτητη συσταση.Καποιος που βλεπει τυπους να κοιτανε καρτες ξενοδοχειων σαν να βρηκαν την υπατη κορυφαια σελιδα στην Οδυσσεια του Τζους.Γεια σου Ντανο Λυγιζο.

    ReplyDelete
  180. Symfwnw kata 99%. To entexno einai ypertimimeno kai poulaei mouri. Alla gia na min ta isopedwnoume ola, yparxoun kommatia ta opoia einai pragmatika poly wraia.Ki as mporei na ta paiksei stin kithara ena trixrono paidaki.

    ReplyDelete
  181. είσαι ο ορισμός του άκυρου..

    ReplyDelete
  182. file mallon eisai koufos, kai zileueis tous allous pou akoune.... paliokomplexara!

    ReplyDelete
  183. Anonymous giati variemai... Nefeli diavasa mono mia protasi... pragmatika mono mia protasi kai eida to eikonidio, exw na pw mono ena pragma

    ante gamisou re vlaxofad partali...

    euxaristw

    episis vlaxosalonika den iparxoun. iparxoun vlaxogenika... apo pou proekipse oti epeidi oi giftoi, koinws evosmos, evosmos, kordelio, evosmos, ktl, kanoun malakies tin plirwnei oli i thessaloniki... ston epomeno pou tha vreite na odigaei se diapason "feugontas pare kai to scania giati i agapi mou gia sena mwro mou, itan spania" pate dipla kai piaste sizitisi... an katalavete xristo logw proforas ta legame

    ReplyDelete
  184. Ελεος!!!! Μεγαλυτερη μαλακια δεν εχω ξαναδιαβασει!
    ζωα επειδη εσεις δεν εχετε το μυαλο να εκτιμησετε τετοιου ειδους τραγουδια δεν σημαινει οτι ειναι ατεχνα! και ναι μπορει να εχουν "ευκολη μουσικη" αλλα και τι με αυτο??? το θεμα ειναι το καθε τραγουδι να σε αγγιζει, το μεγαλο στοιχημα του καθε ΕΝΤΕΧΝΟΥ καλλιτεχνη ειναι να κανει με τον συνδυασμο στιχου-μουσικης τον ακροατη να νιωσει αυτο που ο καλλιτεχνης επιδιωκει!! τωρα αν εσας εχει γινει το κεφαλι σας πουρες απο τον πολυ καρρα και την πολυ καλομοιρα δεν μπορει κανεις να κανει κατι!!
    επισης αν ψαχτειτε λιγο καλυτερα θα δειτε πως δεν ειναι μονο βλακες και γκει αυτοι που ακουν εντεχνο απλα εσεις τους λετε ετσι γτ δεν ειστε τιποτα παραπανω απο κομπλεξικοι καγκουρες ή τλχσττν ετσι δειχνετε! και καλυτερα μην πιανετε στο στομα τις γυναικες που ακουν εντεχνο (που και καλα ειναι χοντρες με γυαλια). τι να κανουμε μικε μονο τα "μουνια" οπως ειπες που ακουν σκυλαδικα κ ειναι ευκολες σου καθοντουσαν φαινεται καποιες ειναι πιο εκλεκτικες και τις εχεις απωθημενο! τελος, τεχνη δεν ειναι καθε μπουρδα που γραφεται ή ακουγεται . τεχνη θεωρειται κατι το οποιο μενει στις συνειδησεις και ειναι το ιδιο ωραιο οσος χρονος κι αν περασει!! αυτη η μπουρδα που εγραψες σε ενα μηνα θαχει ξεχαστει γτ θα βρεθουν αλλες 100 μπουρδες για να ασχοληθουν οι αναγνωστες σ! αν δεν κανω λαθος, τα περισσοτερα τλχστν εντεχνα κομματια εχουν παραμεινει αναλλοιωτα στον χρονο και ακομα και αν δεν γραφεται πλεον τοσο καλη μουσικη τα ακουμε με την ιδια χαρα και με την ιδια συγκινηση! οπως ακριβως κανουμε και με την ροκ μουσικη! οι doors για παραδειγμα! αναλλοιωτοι στον χρονο!αντιθετα η lady gaga σε 5 χρονια θα εχει ξεχαστει! ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΤΕΧΝΗ

    ReplyDelete
  185. o tipos pou deinei mia lista apo panw einai toulaxiston asxetos pou tous vazei olous sto idio tsouvali...
    Eidika gia ton mikroutsiko http://www.youtube.com/watch?v=jr3yshJFIgE
    ontws o malakas 5 kommatia exei vgalei pou ginan souxe...A re,oloi ksafnika ginan mousikoi gnwstes...

    ReplyDelete
  186. Βασικα,οπως την βρισκει ο καθενας...Αλλος γουσταρει να ακουσει στιχους που δν βγαζουν νοημα οπως για ξεχασμενες θαλλασες,που καινε(καψιμο...),αλλως γουσταρει να ακουει Κιαμο..Εγω την βρισκω και με τα 2 αναλογα την ωρα..

    Το κακο ειναι αλλου,στην καθε ασχημομουρα πατσαβουρα απαρτη που ειχαμε στο Λυκειο,που επειδη εχει διαβασει 2 ποιηματα της δημουλα απο το μαθημα των κειμενων και εχει μαθει απ'εξω ολα τα τραγουδια του Κοτσιρα,νομιζε οτι ξαφνικα ανεβηκε 5 λεβελ πανω απο τους υπολοιπους,σε νοητικο επιπεδο.Ρε παρατραγουδο το ιδιο μπαζο ησουν,απλα ακουγες Κοτσιρα.Απλα καταφερες εκει που δεν ασχολουμασταν μαζι σου,μετεπειτα να γελαμε το μπλαζε υφος σου.

    Και βασικα και παρα την εξελιξη που ειχε το μπαζο(γκαρσονα σε στεκι εντεχνου γωνια και φοιτητρια κοινωνιολογιας-φιλοσοφικης)το ιδιο μπαζο παραμεινε με το ιδιο μπλαζε-γελοιο υφος,αντε βρεθηκαν κανα 2σαβουρηδες,που της πηραν την αγαμια,προσωρινα.

    ReplyDelete
  187. ο τριχωτός κώλος που απεικονίζει τον Χατζηγιάννη είναι το κωλαράκι σου;

    ReplyDelete
  188. oraia ta grafeis megale alla gia na gelane kapioi me to artraki sou alla eisai gia ton poutso...eleos sygreineis ton malama ton ioanidh arvanitaki ktl me cold play tokyo hotel ktl..eisai megalo noumero!!! mallon exeis faei polles edexnes hulopites..grapse kalutera stous toixous tou spitiou sou kamia malakia kai ase tous dithen edexnous..den einai oloi to idio!!

    ReplyDelete
  189. Γελάω πολύ με τον εαυτό μου επειδή νομίζω ότι τάχα είμαι πολύ καλύτερός σου.

    ReplyDelete
  190. Κ-Λ-Α-Ι-Ω με τη φωτό "Χατζηγιάννη"! ΚΛΑΙΩ! Αν και θα περίμενα να έχει κάνει χαλάουα το "αγόρι"...

    ReplyDelete
  191. ετερωνυμος κ αλεξανδρος συμφωνω. Κ με σενα συμφωνω μαικ στο οτι το εντεχνο εχει μαζέψει μισοάφωνους μικροφωνάκηδες και ηλίθιο στίχο συχνότατα.

    For the record, η λέξη έντεχνος για τους μουσικολόγους/ειδήμονες χρησιμοποιείται για αυτό που λέμε ευρέως κλασική μουσική, ενώ για το τραγούδι που στην ελλάδα λέγεται τώρα έντεχνο υπήρχε ο όρος «ελαφρύ». Ο διαχωρισμός έγινε στην ευρωπαική μουσική για να διαχωρίσει τους καλλιεργημένους μουσικούς από τους λαικούς, ΟΥΔΕΠΟΤΕ όμως υπονούσε ότι ο λαικός μουσικός δεν είναι βιρτουόζος – μπορεί απλά να είναι αυτοδίδακτος και να μην είχε τον ίδιο τρόπο καλλιέργειας και η μουσική έχει απλά κάποια άλλα χαρακτηριστικά. Δεν τίθεται θέμα ποιότητας. Επίσης, η δημιουργία του Χατζιδάκι και του Κωνσταντινίδη/Γιαννίδη διαχωρίζεται σε κλασική (έντεχνη, θα λέγαμε κάποτε) και σε ελαφρό τραγούδι. Σήμερα όμως, φέρουν τον τίτλο έντεχνος συνθέτες που το ύφος τους είναι καθαρά και αποκλειστικά ελαφρό (ή στην χειρότερη, συνθέτες των τριών συγχορδιών). Ακόμα κ μια καλή σύνθεση να παρουσιαστεί, θα σκάσει μύτη ένας από τους μισοάφωνους που απαριθμήθηκαν ωραιότατα κ σε άλλα σχόλια, και το τραγούδι αυτομάτως φτηναίνει.

    Προσωπικά επειδή είμαι τραγουδίστρια και προσέχω τη φωνή κυρίως, οι περισσότεροι «έντεχνοι» άλλος νιαουρίζει, άλλος μουρμουρίζει, άλλος χάνει αέρα και ξεκουρδίζεται… μου θυμίζουν μαθητές μου στο ωδείο που έχουν ταλέντο αλλά «θέλουν αρκετή δουλειά ακόμα».
    Επίσης κ σόρι αν σας κουρασα, το ξέρουμε ότι κάποιοι που αναφέρονται στο άρθρο δεν είναι "έντεχνοι", αλλά από ότι καταλαβαίνω ο μαικ τους έχει σκυλοβαρεθεί ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ με 1000...

    ReplyDelete
  192. mages, an proseksete, otan kapoios "pezei" stin kithara tou afto pou lene entexno, to mono pou kanei einai na allazei sigxordies (pou akoma kai arxarios na eisai tis matheneis se 1 vdomada) me tyxaia seira, tragoudaei kai afto to apokalei piotiki mousiki! einai gyrw tou 5 gomenes, aftos san tin poutsa sti mesi, allazei 3-4 sigxordies kai perimenei na ginei o GAMATOS tis pareas! apotelesma, ta xazompaza oi gomenes na poun :" po pooooo!!! bravo nikoo!!! ksereis kali kithara!!! pekse mou ekeino, pekse mou to allo" kai o malakas to pernei kai panw tou ! ase tis sigxordies re xlimitzoura kai pekse ena diko sou solo na doume ti skata ksereis!!!! na sou pw egw ti ksereis?? oti eisai gay kai mounodoulos! afta

    ReplyDelete
  193. ta dokaria sto grasidi perimenoun to nikopolidi!

    ReplyDelete
  194. ta ksylina spathia einai rock! jesus!

    ReplyDelete
  195. megale mikeus, ekanes ena tragiko lathos. o xatzigianis den einai trixotos kolos. einai ksirismenos.
    dimos

    ReplyDelete
  196. ΕΓΩ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΙΣΩ MIKEIUS.
    HTAN ΠΟΛΥ ΠΡΟΧΗΡΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΥΤΗ....ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΜΟΥΣΙΚΗ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΣΤΙΧΟΙ!!!!!!!! ΜΗΠΩΣ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΤΕΛΙΚΑ????
    ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΒΡΕ ΠΑΠΑΡΑ ΟΤΙ Ο ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΕΧΝΟ???? ΜΟΝΟ ΕΝΤΕΧΝΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ!!! ΚΛΑΨΟΜΟΥΝΙΚΟ ΠΟΠ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ 17ΧΡΟΝΑ...
    ΟΙ ΠΥΞ ΛΑΞ-ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΣΤΟ ΕΝΤΕΧΝΟ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ!!!ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ,ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΤΙΧΟΙ...
    ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ:ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,ΘΑΝΟ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟ,ΜΑΛΑΜΑ,ΚΟΤΣΙΡΑ(ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ),ΑΓΓΕΛΑΚΑ,ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟ,ΞΑΡΧΑΚΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗΣ...
    ΑΝΤΕ ΠΑΡΕ ΤΟ ΜΠΟΥΛΟ ΛΟΙΠΟΝ !

    ReplyDelete
  197. Πρέπει να διαχωρίσεις τα σκουπίδια από την τέχνη. Ο όρος έντεχνο προέρχεται από τον Χατζιδάκι που δεν ήθελε να λέγεται λαϊκός, όπως ο Θεοδωράκης. Τώρα, όσον αφορά τα σκουπίδια:

    Κωστής Μαραβέγιας, Monika, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Χρήστος Θηβαίος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Γιώτα Νέγκα, Τάνια Τσανακλίδου και λίγο από Αλκίνοο Ιωαννίδη και Πυξ Λαξ και τον καταραμένο τον Πορτοκάλογλου που είναι σαν μετωπική με αεροπλάνο

    πρέπει να τα διαχωρίσεις με καλλιτέχνες όπως Αγγελάκας και Θανάσης Παπακωνσταντίνου. Άλλωστε αυτοί δεν ξημεροβραδιάζονται στον πούστη τον Παπαδόπουλο σαν τα άλλα τα λέσα.

    Αυτά είχα να πω, από εκεί και πέρα, καλό ψόφο σε όλους και καλό χειμώνα, καταραμένοι

    ReplyDelete
  198. ηθικό δίδαγμα> ΕΝΤΕΧΝΟ: δεν είναι για όλους.

    ReplyDelete